در گفت وگو با دانشگاه فارسی اعلام شد

توافق ایران با چین و روسیه در حوزه میکروالکترونیک

توافق ایران با چین و روسیه در حوزه میکروالکترونیک

به گزارش دانشگاه فارسی، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکروی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بخشی از تمرکز برنامه های این ستاد را بر روی سنسورها و حسگرها در صنایع مختلف دانست و اظهار داشت: در این خصوص در نشست بریکس با یک مجموعه از کشور چین و چند مرکز تحقیقاتی روسیه مذاکره کردیم و از چند مرکز هم بازدید داشتیم و امیدواریم پروژه های مشترکی را در محور برنامه توسعه حسگرها با این کشورها تعریف نماییم. این همکاری ها منوط به ادامه این تعاملات است.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، ششمین نشست بریکس (BRICS) در کارگروه فناوری نانو و مواد پیشرفته در روسیه با حضور هشت کشور برزیل، هند، روسیه، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر و امارات متحده عربی برگزار گردید. توانمندی ها و دستاوردها نانویی ایران در این جلسه عرضه شد و پیشنهادات همکاری ایران همچون در قسمت شبکه لابراتوار ها و حوزه استانداردسازی محصولات نانوفناورانه و پیشرفته ایرانی مورد موافقت قرار گرفت.
دکتر عماد احمدوند در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به برگزاری ششمین کارگروه نانو تکنولوژی عضو بریکس، اظهار داشت: تابحال این کارگروه ۵ نشست را برگزار کرده است و سال جاری اعضای جدید همچون کشور ایران به نشست این کارگروه اضافه شدند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه اورال کشور روسیه میزبان این نشست بوده است، اظهار نمود: کشورهای عضو به جز اتیوپی و عربستان در این جلسه حضور داشتند و نمایندگان سایر کشورهای برزیل، روسیه، هند، افریقای جنوبی، ایران و امارات و مصر در این جلسه بودند.
احمدوند مهم ترین کارکرد این نشست را تبادل اطلاعات میان نهادهای متولی توسعه فناوری نانو در کشورهای عضو و برقراری ارتباط میان مجموعه ها برای هم افزایی عنوان نمود و خاطرنشان کرد: در این جلسه نماینده هر کشور، گزارشی از آخرین وضعیت توسعه فناوری نانو در کشور متبوع خود عرضه داد و ما هم به نمایندگی از ایران، برنامه ها و آخرین وضعیت توسعه این فناوری در کشور را عرضه کردیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو، افزود: یکی از روزهای برگزاری این نشست در ارتباط با هم فکری و تبادل نظر در رابطه با همکاریهای آینده و جهت گیری های کلی کارگروه بوده است. در این جلسه ما این نکته را گوشزد کردیم که نگاههای این نشست بیشتر بر محور مسایل پژوهشی و همکاریهای تحقیقاتی است و پیشنهاد کردیم که این رویکرد به سمت موضوعات تجاری سازی سوق یابد و سهم سایر موضوعات نظام نوآوری در محتوای نشست های آتی اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه این مورد مورد استقبال سایر کشورها قرار گرفت، افزود: نمایندگان کشورهای برزیل، روسیه، امارات و آفریقای جنوبی از این پیشنهاد استقبال کردند و بنا شد تا پیش از نشست آتی این کارگروه که در سال آینده در کشور برزیل برگزار می شود، شبکه های موضوعی بر روی بعضی از مباحثی که از جانب ایران عنوان شد، ایجاد شود.
احمدوند اضافه کرد: همچون این شبکه ها در حوزه تدوین استانداردها و سازوکار ارزیابی محصولات در رابطه با فناوری نانو بود؛ چونکه در بین کشورهای عضو بریکس، فعال ترین کشور در زمینه تدوین استانداردهای بین المللی نانو، ایران است و در حوزه استاندارهای ملی هم کشورهای چین و ایران فعال تر عمل کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: در عضویت ایزو (سازمان بین المللی استاندارد) فعال ترین عضو یعنی ایران با تدوین ۱۲ استاندارد است که شامل ۱۰ درصد از کل استانداردهایی است که تابحال ایزو در حوزه نانو منتشر نموده است. این ۱۲ استاندارد حوزه نانو با مدیریت و راهبری ایران بوده است.
دبیر ستاد توسعه نانو و میکرو خاطرنشان کرد: کشورهایی مانند هند از این که در تدوین استانداردها از تجربیات ایران و ارتباطاتی که ایران در ایزو داشته و دارد، استقبال کرد و مقرر شد در این حوزه نشست هایی را برگزار نماییم.

ایجاد شبکه آزمایشگاهی

وی ادامه: یک مسئله دیگری که در کشور چین مطرح شده بود، ولی پیشرفت خاصی نداشته، همکاری در حوزه لابراتوار ها بوده است و در این جلسه مقرر شد تا شبکه لابراتوار های در رابطه با نانو در بین این کشورها شکل بگیرد.
احمدوند اظهار نمود: با گزارشی که ما از تجربه ۲۰ ساله ایران در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو عرضه کردیم، بنا شد برخی از لابراتوار های کشورهای عضو که ظرفیت همکاریهای بین المللی را دارند و می توانند در عرضه خدمات آزمایشگاهی به کشورهای عضو فعال باشند، اطلاعات این لابراتوار ها در سایتی که برای این امر طراحی شده است، بارگذاری شود و از این طریق زمینه همکاری میان لابراتوار های مستقر در این کشورها بیشتر از قبل فراهم گردد.
وی ارتقای سطح همکاری لابراتوار های کشورهای عضو را با محوریت شبکه آزمایشگاهی ایران ذکر کرد و اظهار داشت: این مورد در این جلسه مطرح و بنا شد که اجرای آن در دستور کار قرار گیرد.

ایجاد سازوکار برای ارزیابی محصولات فناورانه

دبیر ستاد توسعه نانو و میکرو ضمن اشاره به تجربیات کشور در زمینه ارزیابی محصولات فناورانه نانو، اظهار نمود: در ایران به محصولات ارزیابی شده در حوزه نانو، نانو نماد اعطا می شود و ما گزارشی در این حوزه عرضه کردیم که از این ایده استقبال شد و مقرر است در این حوزه نشست های همفکری و تبادل نظر برگزار گردد تا سایر کشورها هم برای مدیریت بازار محصولات نانو بتوانند از تجربیات ایران در زمینه ارزیابی محصولات بهره مند شوند.
وی ادامه داد: هیچ یک از کشورهای عضو بریکس سازوکار ارزیابی محصولات نانو را نداشتند تا بتوانند آماری از محصولات مبتنی بر نانوی ساخته شده خویش را عرضه کنند و بتوانند نظارت خاصی بخصوص بر روی محصولات حوزه بهداشت و سلامت داشته باشند؛ ازاین رو در این نشست بنا شد یکسری نشست هایی را داشته باشیم تا سازوکارهای ارزیابی محصولات عرضه شود تا از تجربیات ایران و در آینده با همکاری ایران برای ارزیابی محصولات این حوزه استفاده نمایند.
وی تصریح کرد: در کنار طرح این مسائل با برخی از مراکز پژوهشی روسیه نشست هایی را برگزار کردیم و قرار شد با تمرکز بیشتر بر روی میکروالکترونیک همکاری میان شرکت ها و مراکز تحقیقاتی داخلی را با مراکز پژوهشی روسیه فعال در این عرصه فراهم نماییم.

توسعه سطح همکاری در حوزه میکروالکترونیک

احمدوند ضمن اشاره به زمینه همکاری ایران با کشورهای عضو بریکس در حوزه میکروالکترونیک، اظهار داشت: بخشی از تمرکز برنامه های ما بر روی سنسورها و حسگرها در صنایع مختلف است. این حوزه از یک سو احتیاج به افراد متخصص دارد و از طرفی احتیاج به زیرساخت هایی همچون اتاق های تمیز و کلین روم ها دارد که بعضی از این امکانات در کشور موجود است و در کشورهایی مانند روسیه و چین هم امکانات خوبی در این عرصه دارند.
وی افزود: در این خصوص با یک مجموعه از کشور چین و چند مرکز تحقیقاتی روسیه مذاکره کردیم و از چند مرکز هم بازدید داشتیم و امیدواریم پروژه های مشترکی را در محور برنامه توسعه حسگرها با این کشورها تعریف نماییم. این همکاری ها منوط به ادامه این تعاملات است.
به قول این مقام مسؤول، هم اکنون در نشست و تعاملات بریکس مذاکرات و بازدیدهای اولیه از مراکزی که ظرفیت اولیه برای توسعه این همکاری ها داشتند، انجام شد و توافقات اولیه هم صورت گرفته و امیدواریم در ادامه مسیر بتوانیم فناوران و شرکت ها را برای ادامه این همکاری ها همراه نماییم.
احمدوند با اشاره به اینکه از کشور چین یک نماینده در نشست بریکس حضور داشت، اظهار داشت: ما با این مجموعه که در زمینه توسعه حسگرها فعال می باشند، مذاکراتی داشتیم و ابراز تمایل برای همکاری با ما در حوزه نفت و گاز را داشتند که درحال پیگیری این مورد هستیم.




منبع:

1403/06/16
12:43:54
5.0 / 5
67
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پروژه , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است