معاون دانشجویی دانشگاه آزاد:
اعمال تخفیف شهریه برای ۱۱ گروه دانشجویی
به گزارش دانشگاه فارسی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه تخفیف شهریه برای 11 گروه دانشجویی اعمال می شود، اظهار داشت: شهریه دانشجویانی که مشمول تخفیف بوده اما اعمال نشده است، پیگیری می شود.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، فرزاد جهان بین در یک گفتگوی زنده در یکی از شبکه های اجتماعی به سوالات دانشجویان پیرامون مسائل فرهنگی و دانشجویی پاسخ داد. معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد درباره سامانه دانشجویار اظهار داشت: ایده اولیه این سامانه این بود که ۷۰ کار دانشجویان بوسیله آن صورت گیرد. طرح پایش سلامت، صدور کارت دانشجویی، مشاوره تحصیلی و استاد مشاور در فاز اول راه افتاده است و در فاز دوم مقرر است ۶۶ خدمت دیگر اضافه شود. در فاز سوم هم مقرر است بازاری برای عرضه محصولاتی که توسط دانشجویان تولید شده است، ایجاد شود و از طرفی دیگر ارتباطات با مسئولین از سطح مدیر گروه تا ریاست دانشگاه مقرر است در این سامانه انجام گیرد.
اتمام لایه اول سامانه آموزشیار تا اختتام ترم جاری
وی در مورد زمان اجرای کامل این سامانه اظهار داشت: بعید است که این سامانه پیش از سال به اجرای کامل برسد. البته در فاز اول ۲۰ هزار نفر از دانشجویان استان تهران عضو این سامانه شده اند. به خاطر برخی بروکراسی ها در دانشگاه آزاد کار متوقف شده است. اما قول می دهم که تا اختتام ترم تحصیلی جاری لایه اول این کار انجام می گیرد و حتی ممکنست فراتر از آن نیز صورت گیرد.
جهان بین اظهار نمود: اطلاعات دانشجویان بوسیله سامانه آموزشیار وارد این سامانه می شود و یک بارکد در اختیار هر دانشجو قرار می گیرد و کار او با بهره گیری از این بارکد صورت خواهد گرفت.
وی افزود: برای سامانه آموزشیار دانشگاه مجبور بود که یکباره آنرا جایگزین سامانه سیدا کند اما برای سامانه دانشجویار چنین محدودیتی نداریم. اطلاعات دانشجویان را به صورت گام به گام به دانشجویار منتقل خواهد شد و بعد اجرائی می شود. بطور مثال ابتدا در استان تهران اجرا خواهد شد و بعد به سراغ دیگر استانها خواهیم رفت.
جهان بین درباره ضمانت اجرائی عملکرد دانشجویار و اینکه کارمند پشت سیستم هم کار را انجام دهد، بیان کرد: هیچ چیزی بدون مشکل نخواهد بود اما اهتمام ما این است که همه مشکلات را پیگیری نماییم و مسائل را به نفع دانشجو تغییر دهیم.
میزان تخفیف شهریه در دانشگاه آزاد / پیگیری برای اعمال تخفیف شهریه
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تخفیف شهریه دانشجویان ترم قبل هنوز اعمال نشده و برای ترم جدید نیز این تخفیفات اعلام نشده است، اظهار داشت: بطور کلی تخفیف های مختلفی داریم و عمده آن برای دانشجویانی است که نیاز به حمایت مالی دارند. تعدادی از تخفیف ها برای دانشجویان رتبه اول یا فعالان فرهنگی هم در نظر گرفته شده است.
جهان بین اضافه کرد: این قول را می دهم که تخفیف شهریه دانشجویانی که شامل این تخفیف بودند اما هنوز برای آنها اعمال نشده است را روز شنبه پیگیری کنم و نتیجه آنرا در اختیار دانشجویان قرار دهم. جدول تخفیف شهریه نیز منتشر خواهد شد.
تخفیف شهریه شامل کدام دسته از دانشجویان می شود؟
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه تعدادی از انواع تخفیف شهریه را نام برد و اظهار داشت: این افراد باید به معاونت های دانشجویی مراجعه کنند تا تخفیف ها برایشان اعمال شود. کسانی هم که برایشان اعمال نشده باردیگر مراجعه کنند، ما آنرا بررسی خواهیم کرد. تعدادی از دانشجویانی که شامل تخفیف ها می شوند عبارتند از: دانشجویان ممتاز علمی، نفرات برتر آزمون سراسری، دانشجویان ممتاز ورزشی، قاریان و حافظان قرآن، نفرات برتر فرهنگی و هنری، دانشجویان عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشجویان دارای عناوین علمی، خانواده هایی که بیش از یک دانشجوی دانشگاه آزاد دارند، دانشجویانی که بیماری خاص دارند و کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی.
جهان بین در مورد اینکه دانشجویان در ترم جاری مجبور شده اند در همین ابتدای ترم تمام شهریه را به صورت کامل پرداخت کنند، اظهار داشت: هزینه خدمت به دانشجو بوسیله شهریه تامین می شود و دانشگاه مجبور است شهریه را از دانشجو بگیرد اما برخی دانشجویان مدام آنرا به تأخیر می اندازند.
وی در مورد اینکه برای پرداخت کامل شهریه در زمان حذف و اضافه فشار زیادی به دانشجویان وارد شد، اشاره کرد: ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مطالبات مردمی به این معنا است که مهلت داده شده است. دانشگاه هم باید اداره شود. البته حرف دانشجویان هم درست است و باید این مساله را پیگیری نماییم که تا جای ممکن کار صورت گیرد ضمن اینکه در روزهای امتحانات هم این مساله مورد پیگیری قرار|گرفت و حل شد تا دانشجویان برای امتحانات استرس نداشته باشد.
نیمی از بودجه دانشگاه به تعویق افتاده است
وی افزود: اداره دانشگاه کار سختی است و طرفین باید همدیگر را درک کنند؛ اینکه نیمی از بودجه دانشگاه معوق است نشانه همکاری دانشگاه با دانشجویان است.
محدودیت های انتقال دانشجویان دکتری از یک واحد به واحدی دیگر
جهان بین همین طور درباره بحث نقل و انتقالات دانشجویان خصوصاً دانشجویان دکتری اظهار داشت: برای انتقالات دانشجویان دکتری ممنوعیتی وجود ندارد و اتفاقاً ترجیح ما بر این است که دانشجویان دکتری بجای میهمان شدن، انتقالی بگیرند؛ چونکه برای پایان نامه و امتحان جامع گرفتار مشکل می شوند.
وی اضافه کرد: البته محدودیت هایی هم وجود دارد مثل اینکه دانشجو نمی تواند از یک واحد با تراز پایین تر به واحدی با تراز بالاتر منتقل شود. یکی دیگر از محدودیت ها این است که بیشتر از ۲۵ درصد کل ورودی ها یک رشته در یک دانشگاه نمی توانند انتقالی بگیرند و با اولویت خانم ها و کسانی است که بیماری دارند.
موافقت با درخواست انتقال ۷۰۰ دانشجو در سال گذشته
جهان بین درباره سازوکار انتقالات دانشجویی هم اظهار داشت: درخواست ها در کمیسیون بررسی می شود که بنده هم مسئول کمیسیون هستم. اهتمام کرده ایم که بررسی درخواست ها به صورت ضابطه مند باشد. سال قبل بیش از هزار نفر در سامانه منادا درخواست انتقالی داده بودند که حدود ۷۰۰ نفر شرایط را داشتند و به آنها ابلاغ گردیده است.
وی افزود: واقعیتی که وجود دارد این است که طبق قانون تا شروع ترم فرصت نقل و انتقالات وجود دارد و امسال سه بار تمدید گردید. اگر نیاز باشد باید زمان پاسخگویی به درخواست دانشجویان از جانب واحدها که ۷۲ ساعت اعلام شده است را بازبینی کرده و آنرا واقع بینانه نماییم.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه میزان رضایت از کارکنان در دانشگاه آزاد بالاست، اظهار داشت: در دانشگاه آزاد ۳۴ هزار کارمند داریم که برمبنای آخرین پیمایش صورت گرفته در سال ۹۵ در عموم استانها رضایت از کارکنان بالای ۷۰ درصد است و تنها در ۳ استان میزان رضایت زیر ۷۰ درصد بود که به این استانها هم تذکر داده شد.
وی در مورد نحوه رسیدگی به اعتراض ها و شکایت دانشجویان بیان کرد: حراست شکایت ها را پیگیری می کنند. ضمن اینکه فضای مجازی هم این امکان را داده است که دانشجویان بتوانند اعتراضات خودرا به ما انتقال دهند تا آنرا پیگیری نماییم.
جهان بین با اشاره به اینکه مسئول رسیدگی به شکایات معاونت فرهنگی و دانشجویی نیست، اظهار داشت: این کار بر عهده بازرسی است اما چون اسم معاونت ما دانشجویی است؛ دانشجویان هر موردی را که احساس کردند از روش های عادی قابل پیگیری نیست به ما اعلام کنند ما آنرا پیگیری خواهیم کرد. بطور مثال در موضوع تکمیل ظرفیت پیراپزشکی، ما این مساله را پیگیری کردیم و الحمدلله موضوع حل شد.
برگزاری انتخابات ۵۰ تشکل بوسیله سامانه امتداد
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره انتخابات تشکل ها و نشریات عنوان کرد: ۱۸۰ تشکل دانشجویی داریم به خاطر کرونا انتخابات ۵۰ تشکل بوسیله سامانه امتداد انجام شده است. از ۱۳۲ تشکل باقی مانده هم تعدادی از آنها به صورت حضوری انتخابات شأن انجام شده است. تا اختتام اردیبهشت هم فرصت داده ایم تا تشکل هایی که ۲ سال از انتخابات آنها گذشته است؛ انتخابات جدید را برگزار کنند که اگر انتخابات شأن انجام نشود از هیئت نظارت تذکر می گیرند و در نهایت لغو مجوز خواهند شد.
به دنبال تشکل کاغذی نیستیم / راه اندازی شورای تعامل دانشگاه و دانشجو در دانشگاه آزاد
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: ما دنبال این هستیم که تشکل ها واقعی باشند و دنبال تشکل کاغذی نیستیم؛ ضمن اینکه پس از ۵ سال انتخابات شورای نظارت بر نشریات در دانشگاه آزاد انجام شد.
جهان بین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شورای صنفی در دانشگاه آزاد اظهار داشت: برای نخستین بار یک نسخه اصلاح شده شورای صنفی را در دانشگاه آزاد راه انداختیم و اسم آن شورای تعامل دانشگاه و دانشجو گذاشتیم. هم اکنون در ۴ استان یزد، خراسان رضوی، اصفهان و خوزستان این شوراها تشکیل شده است. به دنبال این هستیم که ارتباطات بین دانشجویان و مسئولین را سیستماتیک نماییم. دانشجویان بوسیله این شورای تعامل مشکلات خودرا به منتخبین خود می گویند و آنها نیز به مسئولان دانشگاه انتقال می دهند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه نخستین ترکش شورای تعامل هم به این معاونت خورد، اظهار داشت: دانشجویان یزد اطلاعیه ای مقابل ما زدند که البته ما از این مساله خوشحال شدیم و مسائل آنها را نیز پیگیری کردیم.
جهان بین درباره راه اندازی شورای تعامل به همه واحدها بیان کرد: این طرح مصوبه هیأت رئیسه است و در آخر این ترم تحصیلی یک بازخورد از آن گرفته می شود و به هیئت رئیسه ارائه می شود که اگر به تصویب نهایی برسد برای کل واحدها در سال ۱۴۰۱ اعمال خواهد شد.
فعالیت ۳۱۸ نشریه فعال در دانشگاه آزاد
وی درباره کارهای فرهنگی دانشگاه در روزهای همه گیری کرونا به کرسی های آزاداندیشی و طرح حماسه تا حماسه اشاره نمود و اظهار داشت: ۷ ماه پیش ۱۰۸ نشریه در دانشگاه آزاد فعال بود اما حالا ۳۱۸ نشریه در دانشگاه فعال است. ضمن اینکه حدود ۱ هزار و ۳۰۰ کانون نیز در دانشگاه داریم.
جهان بین در مورد موضوع ارتقا اساتید هم اظهار داشت: چند مورد در ارتقا اساتید مؤثر است که فقط بحث فرهنگی آن به معاونت فرهنگی و دانشجویی مربوط می شود. معاونت فرهنگی در امتیاز دادن برای ارتقا اساتید خیلی وارد نمی گردد.
افزایش هزینه خوابگاه ها به سبب کاهش نفرات در اتاق ها
وی درباره افزایش هزینه خوابگاه ها به این مساله اشاره نمود که به خاطر کرونا تعداد افراد حاضر در اتاق ها نصف شده است و به همین خاطر هزینه ها هم به ناچار بالا رفته است.
جهان بین در پاسخ به سوالی درباره زمان احتمالی حضوری شدن دانشگاه ها اظهار داشت: حضوری شدن دانشگاه ها به نفع دانشگاه آزاد خواهد بود؛ نزدیک به هزار میلیارد تومان بوسیله مواردی چون سلف و بوفه به درآمد دانشگاه اضافه می شود.
مخالفت ستاد کرونا با کلاس های آموزش حضوری
وی افزود: عمده هزینه های دانشگاه مربوط به حقوق و مزایا است و با مجازی شدن آموزش هزینه ها بسیار کم نشده است. در دانشگاه آزاد می خواستیم به ازای هر ۴ جلسه آموزش مجازی یک جلسه آموزش حضوری داشته باشیم که ستاد کرونا با آن مخالفت کرد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره وضعیت کلی دانشگاه آزاد اظهار داشت: با سیاست هایی که برای افزایش درآمد غیر شهریه ای داشته ایم، صرفه جویی های صورت گرفته و اقداماتی که در حوزه اساتید انجام گرفته است؛ وضعیت دانشگاه تثبیت شده است و آینده دانشگاه بمراتب بهتر از این خواهد بود. البته نقایصی هم وجود دارد. اداره دانشگاه کار سختی است و تعدادی از مسائل هم از گذشته به ما انتقال داده شده است. اینکه برخی افراد خارج از گود نشسته اند و می گویند لنگش کن، کار درست نیست. کسانی که از دانشگاه آزاد انتقاد می کنند اگر واقعاً ایده ای دارند آنرا مطرح کنند.
منبع: unifarsi.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب