عامل موج های گرمای اقیانوس فعالیتهای انسان است
به گزارش دانشگاه فارسی محققان دانشگاه برن واقع در سوییس اثبات كردند عامل موج های گرمای اقیانوس، فعالیتهای انسان است.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری ساینس، در این تحقیقات با تجزیه و تحلیل داده ها و شبیه سازی های کامپیوتری، میزان اثرگذاری تغییر اقلیم ناشی از فعالیتهای انسان بر وقوع تغییرات شدید آب و هوایی، اندازه گیری شد.
بر اساس نتایج این تحقیقات، تعداد موج های گرما در اقیانوس ها در مقایسه با دوران قبل از انقلاب صنعتی به میزان ۲۰ برابر افزایش یافته است. در آن دوران، این امواج گرمایی بسته به فرآیند گرمایش زمین هر چندصد یا هزار سال یک مرتبه رخ می دادند اما در آینده نه چندان دور، به یک پدیده عادی بدل خواهند شد.
به گفته محققان در صورتیکه بتوانیم گرمایش زمین را به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود نماییم، در هر دهه یا قرن، یک مرتبه شاهد وقوع موج گرما در اقیانوس ها خواهیم بود اما اگر دمای زمین سه درجه افزایش یابد، این پدیده شدید هر سال یا هر دهه یک مرتبه در اقیانوس ها رخ دهد.
موج های گرمای اقیانوسی، دوره های طولانی هستند که در آن دمای آب منطقه ای از اقیانوس به میزان غیرعادی بالا می رود. این موج ها باعث نابودی زیست بوم ها می شوند و ماهیگیری را با مشکل مواجه می کنند، باعث افزایش مرگ و میر پرندگان، ماهی ها و پستانداران دریایی می شوند. همینطور عامل رشد سریع جلبک های مضر بوده و جریان تأمین مواد مغذی در اقیانوس ها را به میزان قابل توجهی کم می کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب