عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:

تغییر سبك زندگی سبب شكست كرونا می شود

تغییر سبك زندگی سبب شكست كرونا می شود

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: كرونا به رغم اینكه ویروس خطرناكی است و همه جامعه جهانی را در برگرفت، ولی با استفاده از ماسك، اجرای فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتكل های بهداشتی كه نوعی تغییر در سبك زندگی است، می توان آنرا شكست داد.


منوچهرفرج زاده اصل امروز یکشنبه در وبیناری با عنوان اثرات ویروس کرونا بر محیط زیست در خانه اندیشمندان علوم انسانی، اضافه کرد: نتایج جهانی و ملی ویروس به نحوی بود که سبب شد سبک زندگی مردم ایران و جهان بسیار تغییر کند. البته، حدود ۳۰ درصد مردم این تغییر سب زندگی را که شامل استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی بود، رعایت کردند و ۷۰ درصد دیگر این اصول را رعایت نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه هر پدیده ای بر روی کره زمین جنبه های مثبت و منفی دارد و کرونا هم از این قائده مستثنی نیست، افزود: چگونگی برخورد با کرونا به چگونگی رفتار مردم بستگی دارد.
استاد جغرافیایی طبیعی و اقلیم شناسی با تاکید بر اینکه هنوز برای بشر معلوم نیست که چه زمانی می تواند به کرونا غلبه پیدا کند، اضافه کرد: کرونا بر روی همه ساکنان زمین اثر گذاشت و این اثر گذاری بر طبیعت، محیط اجتماعی و مکان هایی بود که انسان ها در آن زندگی می کردند.
وی درباره اثرات مثبت ویروس کرونا بر محیط زیست تصریح کرد: یکی از اثرات مهم کرونا از وجه مثبت آن، کاهش گازهای گلخانه ای بود. چونکه کره زمین در حال گرم شدن و به صورت کلی در حال افزایش دما است و دلیل آن گازهای گلخانه ای و گرمای خورشید است.
فرج زاده اصل افزود: گازهای گلخانه ای مانند یک پوشش می تواند کره خاکی را حفظ کنند. ولی افزایش گازهای گلخانه ای در سال های قبل سبب بالا رفتن دمای کره زمین شده است. این در شرایطی است که سازمان های جهانی در تلاش بودند میزان تولید گازهای گلخانه ای را به حد تولید شده در سال ۲ هزار میلادی برسانند. ولی کرونا سبب شد گازهای گلخانه ای بسیار کمتر از آن و در حد سال ۱۹۹۰ تولید شود.
مدرس جغرافیایی طبیعی و اقلیم شناسی در باره سایر نکات مثبت انتشار کرونا اظهار داشت: کرونا سبب کاهش آلودگی هوا به علت کاهش استفاده از سیستم حمل و نقل در شهرها شد تا ۳۰ میلیون بشکه نفت کمتر تولید شود. همینطور افزایش کیفیت آب دریاها در مطالعه ای که در شهر ونیز ایتالیا انجام شد، از دیگر نتایج مثبت کرونا بود.
وی افزود: عامل مثبت دیگر کاهش تخریب جنگل ها و مراتع به علت خانه نشینی مردم بود که نمونه آن نوروز ۹۹ و روز طبیعت در ایران مشاهده شد و شاهد کاهش چشم گیر حضور مردم بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تربت مدرس اضافه کرد: کاهش رفت و آمد عمومی، افزایش آموزش های الکترونیکی، دولت الکترونیک، حرکت دلفین ها در دریاچه های نزدیک مردم به علت کاهش آلودگی، رفت و آمد حیوانات در محدوه زندگی شهری و کاهش آلودگی صوتی همچون جنبه های مثبت انتشار کرونا در ایران و جهان بود.


وی افزود: به علت شیوع کرونا، سطح آلاینده ها در نیویورک ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد. همینطور علاوه بر کاهش تولید گازهای گلخانه ای، ۵۵ درصدی مصرف بنزین در روزهای نوروز در ایران هم با کاهش مواجه گردید.
فرج زاده اصل در باره آثار منفی ویروس کرونا هم اظهار داشت: از آنجائیکه به مردم سفارش شده بود از شوینده ها برای پیشگیری از شیوع کرونا استفاده کنند، این عامل سبب شد مقدار بیشتری از این مواد وارد آب های زیرزمینی و چرخه طبیعت شود. همینطور افزایش مصرف آب، افزایش پسماندهای بیمارستانی، افزایش ماسک و دستکش بعنوان پسماند که وارد محیط زیست می شود، افزایش مواد ضدعفونی و ورود آنها به محیط زیست که سبب از بین رفتن حیوانات و پوشش گیاهی می شود، افزایش مصرف پلاستیک و اثر بر روی اقتصاد که افزایش بیکاری کارگران در مناطق مختلف و تخریب محیط زیست را به دنبال داشت، اثرات منفی ویروس کرونا بر محیط زیست بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: کرونا سبب شد متوجه شویم با محیط زیست چگونه رفتار نماییم. کرونا به ما نشان داد که انسان می تواند با تغییر سبک زندگی خود علل آلودگی را بشناسد و برای سلامت کره زمین گام های اساسی بردارد. البته تغییر فرهنگ زندگی یک شبه به دست نمی آید و احتیاج به زمان دارد. اما از آنجائیکه هر فردی حاضر است برای سلامتی خود حتی همه دارایی اش را هزینه کند، کرونا فرصت خوبی برای تمرین و یادگیری چگونگی رفتار با محیط زیست و سلامتی و بهداشت فردی و اجتماعی است.


1399/03/30
12:24:46
5.0 / 5
2146
تگهای خبر: آموزش , تولید , دانشگاه , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است