اطلاعیه انجمن علمی ایمنی زیستی؛

آلودگی شیر و لبنیات به سم آفلاتوكسین حقیقت ندارد

آلودگی شیر و لبنیات به سم آفلاتوكسین حقیقت ندارد

به گزارش دانشگاه فارسی انجمن علمی ایمنی زیستی در اطلاعیه ای موضوع آلودگی شیر و لبنیات به سم آفلاتوكسین را رد و اعلام نمود: سطح مجاز آفلاتوكسین در كشور از استانداردهای بسیار معتبری پیروی می كند.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، در اطلاعیه انجمن ایمنی زیستی آمده است: شایعه آلودگی شیر و لبنیات به سم آفلاتوكسین، كه متأسفانه باز هم مانند شایعات مربوط به ذرت های آلوده یا زیان محصولات تراریخته مطرح شده، موجی از نگرانی را در بین مردم به وجود آورده است. حتی با وجود تكذیب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سازمان ملی استاندارد باز هم این نگرانی ها خصوصاً در فضای مجازی ادامه دارد و افرادی كه امنیت روانی مردم را هدف قرار داده اند به آن دامن می زنند. انجمن علمی ایمنی زیستی ایران كه انجمنی علمی، مستقل و غیر وابسته به دولت یا جناح های سیاسی كشور است و اعضای آن متشكل از متخصصان تغذیه، صنایع غذایی، كشاورزی، پزشكی، بیوتكنولوژی، محیط زیست، ژنتیك، ارگانیك، ایمنی زیستی و بهداشت از سراسر كشور هستند، تمامی تحولات در حوزه سلامت غذا و موضوعات در رابطه با سلامت مردم را به دقت تحت نظر داشته و با اطلاعات دقیق علمی به مردم آگاهی رسانی می كند. این انجمن باتوجه به بررسی های دقیق علمی و مطالعات گسترده اعلام می كند كه جای هیچگونه نگرانی در مورد استفاده از شیرهای پاستوریزه و بسته بندی شده موجود در بازار وجود ندارد. شیرهای بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش كشور كاملاً سالم هستند و سفارش می شود بطور كلی مردم به شایعات پخش شده بوسیله صدا و سیما و خصوصاً فضای مجازی توجهی نكنند و اطمینان داشته باشند كه تمام محصولات غذایی بسته بندی شده تحت نظارت كامل سازمان غذا و دارو بعنوان مرجع نهایی اظهار نظر در مورد سلامت مواد غذایی، خوراكی و آشامیدنی و سایر مراجع ذیربط است، سالم، ایمن و بدون شائبه هستند. تنها نگرانی در مورد شیرهای باز و بسته بندی نشده وجود دارد كه گاهی مصرف كنندگان به صورت فله ای خریداری می كنند. بهتر است تا حد امكان از مصرف شیرهای بسته بندی نشده خودداری شود و در صورت تمایل، باید ابتدا این شیرها را جوشاند. بعد از جوشاندن، وجود توده لخته و تكه های پنیری شكل در شیر نشان دهنده فساد شیر است و نباید مصرف شود؛ در غیر این صورت حتی شیرهای باز و فله ای نیز علی القاعده بدون مشكل ارزیابی می شوند.آفلاتوكسین حتی در صورت موجود بودن در شیر از نوع M۱ است كه نسبت به آفلاتوكسین B۱ كه در خوراك دام یا محصولات آجیلی یافت می شود كم زیانتر است. سطح مجاز آفلاتوكسین در كشور از استانداردهای بسیار معتبری پیروی می كند كه از پیشرفته ترین كشورها همچون اتحادیه اروپایی و ژاپن هم سخت گیرانه تر است.


منبع:

1398/11/01
19:12:14
5.0 / 5
3863
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , انجمن , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است