یك استاد دانشگاه تهران مطرح كرد:

یك نیم فصل جدید در اقلیم كشور به وجود آمده است

یك نیم فصل جدید در اقلیم كشور به وجود آمده است

به گزارش دانشگاه فارسی استاد دانشگاه تهران در مورد وارونگی دما اظهار داشت: تغییر اقلیم و وارونگی دما حالا یك نیم فصل بوجود آورده كه هر ساله از ۱۵ آذرماه تا اواسط دی ماه به وجود می آید.



دكتر علیرضا نورپور استاد دانشگاه تهران در گروه آموزشی مهندسی عمران - محیط زیست و مدیر یك شركت دانش بنیان تولید كننده تجهیزات تشخیص آلودگی هوا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: مشكلی كه طی چند سال گذشته با آن در كشور روبرو می باشیم آلودگی هوا، ریزگردها و بوی نامطبوع است.
وی با اشاره به این پدیده های زیست محیطی اظهار داشت: كمتر از یك دهه است كه پدیده وارونگی دما در كشور رخ داده كه از آن می توان بعنوان یك اقلیم جدید یاد كرد.
وی با اشاره به اینكه حالا ۴ فصل داریم كه با این تغییر اقلیم یك نیم فصل به این فصل ها اضافه شده است، اشاره كرد: وارونگی دما، رخدادی است كه عمولا بین پاییز و زمستان رخ می دهد به طوریكه آلایندگی ها به بالا نمی روند و در سطح زمین می مانند.
وی با تاكید بر اینكه این آلایندگی و تغییر اقلیم می تواند خطراتی را برای انسان به دنبال داشته باشد، بیان كرد: هر منبع آلودگی كه از آسمان بالا نرود و در سطح زمین باقی بماند می تواند معجونی را بسازد كه سلامتی افراد را به خطر بیاندازد.
نورپور اشاره كرد: این تغییر اقلیم می طلبد كه رویكرد جدیدی را در كشور ایجاد نماییم و تقویم كاری جدیدی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینكه نیمه دوم آذرماه تا نیمه دوم دی ماه این وارونگی به اوج می رسد، بیان كرد: در مرحله ای هستیم كه این وارونگی جان افراد را به خطر می اندازد ازاین رو چاره ای جز تخلیه شهر نیست اما هنوز این مساله جدی گرفته نمی گردد.
وی با بیان پیشنهادی اضافه كرد: می توان تقویم آموزشی و كاری را برای شروع مدارس از آغاز شهریور شروع كرد و از نیمه دوم آذرماه تا اواسط دی ماه را به صورت كلی تعطیل كرد.
نورپور در مورد بوی نامطبوعی كه به تازگی زیاد شده است، بیان كرد: این بوی نامطبوعی كه به تازگی زیاد شده به سبب این است كه جریان های باد معكوس در كشور رخ می دهد و به جای غرب به شرق، شرق به غرب می وزد ازاین رو بوی مطبوع فاضلابی كه در شرق و جنوب است به سمت شهر می رسد و توسط افرد استشمام می شود.
استاد دانشگاه تهران اضافه كرد: بعضی از مسؤلان معتقدند كه این بوی نامطبوع بوی یكی از كارخانه هاست؛ چونكه دودكش های این كارخانه به سبب بلند بودن پیداست؛ اما جالب است بدانیم كه هر چه ارتفاع لوله های این كارخانه ها بلند تر باشند كمتر آلودگی تولید می كنند.
وی با تاكید بر اینكه میزان دبی یك كارخانه آنقدری نیست كه آلودگی و بوی نامطبوع ایجاد كند، اظهار داشت: اتفاقا تمام كارخانه هایی كه دودكش های كوتاه و ارتفاع كمی دارند بیشتر سبب آلودگی شهر می شوند و این باید جدی گرفته شود؛ هر كارخانه ۳۰۰-۴۰۰ دودكش دارد.
نورپور اشاره كرد: به دنبال تغییر اقلیم و گرم شدن هوا، گاز متان و دی اكسید كربنی كه توسط كارخانه ها به تولید می رسد توسط بادهای معكوس به سطح شهر می آیند و این سلامت افراد را به خطر می اندازد.
نورپور اضافه كرد: با پیشگیری، اصلاح تقویم كاری و آموزشی و همینطور شناسایی منابع آلاینده می توان این مورد را مرتفع كرد چونكه سال به سال وارونگی دما قضیه ای جدی تر می شود. می بایست مسؤلان جدی تر با قضیه برخورد كنند. نباید مسؤلان با نگاه های سیاسی مساله را حل كنند.

1398/10/03
13:09:56
5.0 / 5
4023
تگهای خبر: آموزش , پاییز , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است