در گفت وگو با دانشگاه فارسی اعلام شد

علل ضعف دانشگاه ها در نقش آفرینی در حل مسائل کشور

علل ضعف دانشگاه ها در نقش آفرینی در حل مسائل کشور

به گزارش دانشگاه فارسی، عضو شورای سیاست گذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، اظهار داشت: ضعف کلیدی دانشگاه ها در ارتباط یافتن با مسائل کشور به دلیل تمرکز بر آموزش و پژوهش های پایه ای که صرفا در محیط های آکادمیک منتشر می شود، بوجود آمده است و این سبب می شود از نقش آفرینی دانشگاه ها و درگیری آنها با مسائل واقعی جلوگیری شود.


سیدمحمدصادق امامیان در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه مرحوم روستاآزاد دو یادگار کلیدی از خود به ارمغان گذاشتند، اظهار داشت: ارتباط دانشگاه با صنعت، یکی از یادگاری های مرحوم روستاآزاد است که این مؤلفه در دوران معاونت و ریاست وی در دانشگاه صنعتی شریف گسترش یافت. قطعا، مرحوم روستاآزاد از مؤثرترین افراد در شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در دانشگاه شریف است.
وی افزود: کوشش برای ساخت برخی نهادها به منظور ارتباط دادن دانشگاه با عرصه مدیریت و حکمرانی، دیگر یادگاری مرحوم روستا آزاد بشمار می رود. مجموعه ای با عنوان «ناحیه سیاستگذاری و سیاست پژوهی شریف» در کنار ناحیه نوآوری دانشگاه شریف درحال شکل گیری است. ایجاد و وجود نهادهایی از این دست، حاصل تلاشهای مرحوم روستاآزاد است.
هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف، اظهار داشت: باآنکه مرحوم روستاآزاد دانش آموخته مهندسی بود و سکان هدایت بهترین دانشگاه مهندسی کشور را در دست داشت، اما بر این باور بودند که اگر دانشگاهیان به عرصه حکمرانی ورود نکنند، عملاً نمی توان به آینده کشور امیدوار بود؛ حتی اگر ارتباط بین دانشگاه و صنعت رقم بخورد. مرحوم روستاآزاد اعتقاد داشت ساختارهای حکمرانی، آینده یک کشور را شکل می دهند و نه نهادهای صنعتی.
وی افزود: تمرکز بر آموزش و پژوهش های پایه ای می تواند بین دانشگاه و حقیقت فاصله بیندازد. بنا به سنت پیشین کشور، میان دانشگاه و حکمرانی، ده ها سال فاصله و جدایی افتاده است. بعد از انقلاب اسلامی، به علت دو مسئله، فاصله میان دانشگاه و حکمرانی پوشش داده نشده است.
امامیان اضافه کرد: به نظر می آید جامعه دانشگاهی کشور به شکل سنتی بر نهادسازی درونی توجه کردند و بنابراین در درجه اول بر آموزش متمرکز شده اند. همینطور نخبگان همواره به رشته های فنی مهندسی و پزشکی توجه کرده اند و اغلب رشته هایی که با حوزه های حکمرانی، مدیریت و سیاستگذاری همراه هستند، جذابیت چندانی برای نخبگان ندارند.
عضو شورای سیاست گذاری جایزه روستاآزاد، اظهار داشت: همینطور ضعف کلیدی دانشگاه ها در ارتباط یافتن با مسائل کشور به دلیل تمرکز بر آموزش و پژوهش های پایه ای که صرفا در محیط های آکادمیک منتشر می شود، بوجود آمده است و این سبب می شود از نقش آفرینی دانشگاه ها و درگیری آنها با مسائل واقعی جلوگیری شود.
امامیان ضمن اشاره به ضعف ارتباط میان دانشگاه و حاکمیت، خاطرنشان کرد: فقدان نهادهای واسطه ای که بتواند ارتباط میان حکمرانان و دانشگاه را ایجاد نماید و میان آنها زبان مشترک بسازد و مسائل را به شکل علمی مطرح کند، مقصر اصلی ضعف ارتباط میان دانشگاه و حاکمیت است.
هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه اندیشکده ها، نقش واسطه گری را در تمام دنیا بر عهده دارند، اضافه کرد: اندیشکده های وابسته به دانشگاه ها، جزء اصلی ترین اندیشکده ها هستند. مرحوم روستاآزاد برای ایجاد اندیشکده حکمرانی شریف بسیار تلاش کردند و با پذیرش ریاست این اندیشکده در سال پایانی عمر خود، نشان دادند به ایده و آرمان خود وفادار هستند.
امامیان اظهار داشت: ایشان از جایگاه و اعتبار خود برای نزدیک کردن حکمرانی دانشگاه بهره برد.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، مرحوم رضا روستاآزاد (۱۳۴۰ تا ۱۹ مهر ۱۴۰۱) استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس این دانشگاه (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳)، دانش آموخته رتبه اول دبیرستان خوارزمی، دانش آموخته رتبه اول مقطع کارشناسی از صنعتی اصفهان، کارشناسی ارشد دانشگاه فنی استانبول و دکتری واترلو کانادا بود.
زنده یاد روستاآزاد در زمستان ۱۳۹۶ گرفتار سکته مغزی شد، بعد از چند هفته بستری شدن در بیمارستان بهبود یافت و در بهار ۱۳۹۷ به دانشگاه بازگشت. وی عضو هیات مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی بود، همینطور در تیرماه ۱۴۰۱ بعنوان رئیس اندیشکده حکمرانی شریف انتخاب گردید. وی مهرماه ۱۴۰۱ بعد از تحمل یک دوره بیماری در سن ۶۱ سالگی در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) درگذشت.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزه ای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزه ای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینه سازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از راه ریل گذاری و جهت دهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانش بنیان، مؤسسات فرهنگی و رسانه ای، فعالان بین المللی، مراکز سیاست پژوهی و اندیشکده های کشور، تشویق و برجسته سازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانه ای و دیپلماتیک در رابطه با حکمرانی و همینطور تجلیل و مرجعیت سازی از افراد و مؤسسات فعال در فناوری های حکمرانی، نوآوری های سیاستی، فرهنگ سازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار داده است.



1403/07/18
09:38:41
5.0 / 5
114
تگهای خبر: آموزش , پزشك , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است