ادعای دستیار معاون علمی برای ساماندهی هوش مصنوعی ذیل یک مرکز
به گزارش دانشگاه فارسی، در حالیکه بعضی از دستگاههای دولتی در رابطه با هوش مصنوعی دارای سندی در این عرصه فناورانه هستند، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از ساماندهی مراکز هوش مصنوعی در کشور اطلاع داد و اظهار داشت: همه مراکز هوش مصنوعی با حکم رئیس جمهور ذیل مرکز ملی هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری قرار می گیرند.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، محمد جواد صدری مهر در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، حوزه هوش مصنوعی در دنیا را یک حوزه استراتژیک توصیف کرد و اضافه کرد: حتی شرکتهای بزرگ آمریکایی که پردازشگرهای هوش مصنوعی را تولید می کنند، به شرکای استراتژیک خود مانند عربستان نمی فروشند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا با تصویب قانونی فروش آنها را رسما ممنوع اعلام نموده است، اظهار داشت: حوزه زیر ساخت در این عرصه بسیار مهم است؛ ازاین رو با تشکیل مرکز ملی هوش مصنوعی، تابحال تجهیزات خوبی به کشور وارد شده است و این تجهیزات تبدیل به شبکه می شوند تا زیر ساخت فوق العاده بزرگی ایجاد نماییم و همه بتوانند از این زیر ساخت بهره مند شوند.
صدری مهر افزود: ما همه مجموعه ها را به هم متصل می کنیم؛ مجموعه هایی که همگی آنها دارای تعدادی پردازشگر هستند و شبکه سازی این پردازشگرها، زیر ساخت پردازشی خوبی در کشور ایجاد خواهد نمود.
وی افزود: یکی دیگر از مسائل مطرح در هوش مصنوعی، مبحث ماژول ها هستند که این ماژول ها می توانند در زیر ساخت ها برای اهداف مختلف استفاده شوند. در مرکز ملی هوش مصنوعی بانک خوبی از این ماژول ها بوجود آمده و به تدریج درحال ارتقاء است.
صدری مهر خاطرنشان کرد: در کنار همه اینها، تجمیع اطلاعات و آنالیز دیتاها است و در مرکز ملی هوش مصنوعی در ۳ حوزه «تجمیع اطلاعات»، «تجمیع ماژول ها» و «تجمیع زیر ساخت»، اقدامات بزرگی صورت می گیرد و در کنار آن هلدینگ های بزرگ بخش خصوصی هم در کنار این اقدامات قرار گرفته است.
دستیار معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به اینکه حرکت در حوزه هوش مصنوعی پرشتاب شده است، اظهار داشت: با این اقدامات تصور بر اینست که با برنامه ریزی های انجام شده، به نتایج بزرگی در منطقه برسیم.
صدری مهر در مورد تعدد مراکز و اسناد در حوزه هوش مصنوعی در دستگاههای مختلف دولتی با تکیه بر این که این امر ساماندهی شده است اظهار داشت: ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی را به هیات دولت ارسال کردیم و مصوبه ایجاد این مرکز ملی به امضای رئیس جمهور رسید و همه مجموعه ها در این مرکز ملی قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی چون یک حرکت پر سرعتی بود، باید کار ویژه ای روی آن انجام می شد، خاطرنشان کرد: از دو ماه قبل شخص رئیس جمهور در این حوزه حکم صادر کرد و همه مجموعه ها ذیل آن قرار گرفتند.
از فناوری نمایشی عبور کردیم
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز کشور از مرحله آزمون و خطا در حوزه های فناوری عبور کرده و از فناوری نمایشی فاصله گرفته است، اظهار داشت: ما حالا به شرکت هایی رسیده ایم که نقشی در GDP کشور دارند و ازاین رو نقش شرکت ها برای حضور در نمایشگاه ها جدی تر می شود.
وی نمایشگاه ها را جایی دانست که شرکت ها می توانند محصولات خویش را عرضه کنند و اظهار نمود: در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات و خدمات فناورانه داشتیم و این میزان برای سال ۱۴۰۲ به ۲ میلیارد دلار رسیده است و این نشان از رشد گام به گام فناوری در اقتصاد و GDP دارد.
صدری مهر با اشاره به اینکه در زمینه سهم فناوری در GDP نمی توان آمار مشخصی اعلام کرد، افزود: هم اکنون حدود ۳ تا ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی اختصاص به فناوری دارد و هدف ما اینست که بتوانیم تا ۱۴۰۵ اختصاص ۸ درصد GDP را محقق نماییم.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ایجاد حدود ۵۰۰ شتابدهنده و ایجاد مراکز نوآوری را از اقدامات تحقق افزایش سهم فناوری در تولید ناخالص داخلی عنوان نمود و افزود: ۲۰ کارخانه نوآوری و ۷۰ پارک فناوری از دیگر زیر ساخت های توسعه فناوری در کشور است و ما تا سال ۱۴۰۵ سهم ۸ درصدی را هدف گذاری کردیم.
رتبه بندی شتابدهنده ها
وی از رتبه بندی مراکز نوآوری و شتابدهنده ها و کارخانه های نوآوری اطلاع داد و خاطرنشان کرد: برای این امر شاخصهای رتبه بندی انجام شده است.
صدری مهر حذف مجوزها از کارخانه و شتابدهنده ها و مراکز نوآوری را از دیگر اقدامات معاونت علمی برای توسعه زیست بوم فناوری کشور عنوان نمود و اظهار داشت: ما به بخش های دولتی تاکید کردیم که هر کسی که می خواهد در حوزه های فناوری و شتابدهنده ها و کارخانه های نوآوری فعالیت کند، احتیاج به مجوز ندارد.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: از طرفی برای این مجموعه ها، گواهی صلاحیت تعریف کردیم. این گواهی بر اساس فعالیتهایی است که در گذشته در این مراکز اجرایی شده لست.
وی افزود: ما بر مبنای ارزیابی فعالیتهای گذشته این مراکز، گواهی صلاحیت دانش بنیانی برای آنها صادر خواهیم کرد و از طرفی حمایت برای زیر ساخت های دانش بنیان بیشتر از ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است.
صدری مهر تصریح کرد: در گذشته ۵۰۰ شتابدهنده بوجود آمده بود که حمایت هایی را از معاونت علمی دریافت می کردند و در بررسی های صدور گواهی تایید صلاحیت به ۴۰ شتابدهنده رسیدیم و این شتابدهنده ها توانستند گواهی تایید صلاحیت را دریافت نمایند و پشتیبانی از این شتابدهنده ها بیشتر از ۱۰ برابر شده است.
وی اظهار داشت: هدف ما اینست که مجموعه هایی که در این عرصه سابقه خوبی دارند، رشد کنند و از این طریق کارخانه های نوآوری، شتابدهنده ها و مراکز نوآوری در صورت دریافت گواهی تایید صلاحیت، عنوان «دانش بنیانی» به آنها اضافه خواهد شد.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تصریح کرد: اقدام جدید دیگر ما از آغاز سالجاری کوشش برای ایجاد انجمن های صنفی است که در این خصوص انجمن فضای کار اشتراکی بوجود آمد و نخستین مجمع انجمن شتابدهنده ها در روز ۳۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود، ضمن انکه در تیرماه سالجاری نخستین مجمع انجمن کارخانه های نوآوری برپا خواهد شد.
وی ضمن اشاره به تشکیل انجمن مراکز نوآوری، تصریح کرد: انجمن های صنفی این مراکز با حضور مراکزی که گواهی تایید صلاحیت دریافت کرده اند، خواهد بود.
صدری مهر تصریح کرد: از این به بعد خیلی از اختیاراتمان را به انجمن های صنفی واگذار خواهیم کرد، نمونه آن واگذاری خیلی از ارزیابی ها و رتبه بندی ها به انجمن های صنفی است.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، در تاریخ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ با حکم رئیس جمهور، مأموریت تشکیل «شورای ملی راهبری و مرکز ملی هوش مصنوعی» به روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رئیس جمهوری محول شد. در اسفندماه سال قبل هم رئیس جمهور در حکمی «محمدسعید سرافراز» را بعنوان دبیر شورا و رئیس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی انتخاب کرد.
در بخشی از حکم آیت الله سید ابراهیم رئیسی خطاب به سرافراز آمده است: نظر به تشکیل شورای ملی راهبری هوش مصنوعی با هدف بهره مندی حداکثری از فرصت های ناشی از این تکنولوژی در جهت پیشرفت همه جانبه کشور، با عنایت به سوابق و شایستگی ها و بنابر پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، به باعث این حکم جنابعالی بعنوان دبیر شورا و رئیس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی منصوب می شوید.
رئیس جمهور در بخشی از این حکم تصریح کرد: انتظار می رود با ایجاد این مرکز ذیل شورای ملی راهبری هوش مصنوعی، از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی کشور برای تحقق اهداف مورد نظر بهره برداری شود.
این در شرایطی است که معاونت علمی، شورایعالی انقلاب فرهنگی، وزارت ارتباطات، شورایعالی فضای مجازی همچون نهادهای دخیل در حوزه هوش مصنوعی هستند.
یکی از اولین مجموعه هایی که در حوزه هوش مصنوعی مبادرت به تدوین سند کرد، پژوهشگاه فناوری اطلاعاتِ وزارت ارتباطات بود؛ ازطرفی شورایعالی فضای مجازی هم طرحی را به مرکز ملی فضای مجازی سپرد که آنها هم سندی تدوین و منتشر نمود.
سند دیگری هم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تدوین کرده که کار تدوین آن از ۲ سال قبل شروع شده بود. کار تدوین این سند توسط ستاد اقتصاد دیجیتال شروع شده بود که شورایعالی انقلاب فرهنگی، ستاد اقتصاد دیجیتال و معاونت علمی را مکلف به این کار کرد.
ستاد اقتصاد دیجیتال کار تدوین سند هوش مصنوعی را شروع کرد و تکمیل آن در ادامه و پس از تشکیل ستاد توسعه فناوری های هوش مصنوعی به این ستاد محوّل شد، در واقع از خردادماه سال ۱۴۰۲ که ستاد هوش مصنوعی تشکیل شد، این ستاد متولی تکمیل سند شد.
حالا با ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی مقرر است همه مراکز فعال در هوش مصنوعی ذیل یک مرکز ملی ساماندهی شوند و این که آیا این یکپارچه سازی ذیل یک مرکز ملی محقق می شود یا خیر، باید به چشم اندازهای نه چندان دور چشم بدوزیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب