كشف منظومه ای با ۶ سیاره كه با ریتمی هماهنگ مدار می زنند

كشف منظومه ای با ۶ سیاره كه با ریتمی هماهنگ مدار می زنند

به گزارش دانشگاه فارسی محققان منظومه ای با ۶ سیاره كشف كرده اند كه یكی از آنها ابر زمین است. سیارات این منظومه با ریتمی هماهنگ دور ستاره شان مدار می زنند.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از نیوزویك، محققان یك منظومه با ۶ سیاره كشف كرده اند كه به صورت ریتمیك و هماهنگ دور یك ستاره مدار می زنند.
طبق تحقیقی كه در ژورنال Astronomy&Astrophysics انتشار یافته ستاره این منظومه HD ۱۵۸۲۵۹ نام دارد. یكی از این ۶ سیاره ابر زمین و ۵سیاره دیگر مشابه نپتون اما كوچكتر از آن هستند.
مشخصات این منظومه عجیب توجه ستاره شناسان را جلب كرده است. تاكنون محققان حدود ۱۲ منظومه كشف كرده اند كه ۶سیاره یا بیشتر داشته باشند. اما نكته جالب و حائز اهمیت درباره این منظومه فاصله منظم میان سیارات آن است. شیوه مدار زدن این سیارات دور ستاره هم جالب است. وقتی نزدیك ترین سیاره به ستاره، ۳ بار دور آن مدار می زند، سیاره بعد از آن(سیاره دوم) دومین مدار دور ستاره را تكمیل كرده است.
همچنین هنگامیكه دومین سیاره برای بار سوم دور ستاره مدار می زند، سیاره سوم این منظومه دومین مدار دور ستاره را تكمیل می كند. این الگو در تمام ۶ سیاره تكرار می شود.
به گفته محققان این الگوی خاص مدار زدن، سرنخ هایی درباره نحوه ایجاد منظومه فراهم می آورد.
مشاهدات نشان داده است این منظومه متراكم است و فاصله بین دورترین سیاره تا ستاره HD ۱۵۸۲۵۹ حدود ۲.۶ بار كمتر از فاصله بین خورشید و عطارد در منظومه شمسی است.
استفان اودری یكی از محققان این پژوهش در دانشگاه ژنو می گوید: تابحال چند منظومه متراكم مانند TRAPPIST-۱، Kepler-۸۰ شناسایی شده اند. تصور می شود این منظومه ها در فاصله ای زیاد از ستاره شكل گرفته و بعدا به سمت آن حركت كرده اند.

1399/02/03
13:39:54
5.0 / 5
2630
تگهای خبر: دانشگاه , محقق , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است