محل فرود فضاپیمای ناسا با همكاری مردم مشخص شد

محل فرود فضاپیمای ناسا با همكاری مردم مشخص شد

دانشگاه فارسی: ناسا برای تصمیم گیری در مورد محل فرود فضاپیمای جدید خود بر روی یك سیارك از عموم مردم كمك گرفت و در نهایت بهترین نقطه را به همین شیوه مشخص كرد.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از دیجیتال ترندز، ناسا از مدت ها قبل در تلاش بود تا برای تعیین محل فرود فضاپیمای OSIRIS-REx بر روی سطح سیارك بنو تصمیم بگیرد. این سیارك در فاصله تقریباً ۱۷۰ میلیون كیلومتری از خورشید در مداری به دور آن می چرخد.
ناسا خود چهار محل مناسب برای فرود فضاپیمای OSIRIS-REx را انتخاب نمود. اما برای تصمیم گیری نهایی دراین زمینه از عموم مردم كمك گرفت. علت این مساله وضعیت بسیار ناهموار و نامناسب سطح سیارك بنو است كه بیشتر از صخره های بلند و كوتاه تشكیل شده است.
ناسا تصاویر گوناگون و بسیار زیادی كه قبلاً از سطح این سیارك تهیه شده بود را بوسیله یك اپلیكیشن در اختیار عموم مردم قرار داد تا آنها با بررسی تصاویر مذكور بتوانند نقاط كم خطر و مسطح را شناسایی كنند. اگر بررسی تصاویر مورد اشاره به تعدادی متخصص محدود سپرده می شد، انتخاب گزینه نهایی فرود مدت ها طول می كشید. اما مشاركت عموم مردم در این كار سرعت بررسی عكس ها را افزایش داد و انتخاب محل مناسب را ساده كرد.
البته افراد علاقمند برای مشاركت در این طرح توسط ناسا به گروه هایی تقسیم بندی شدند و صلاحیت علمی و میزان دانش آنها نیز مورد بررسی قرار گرفت. گروه های مورد اشاره با بررسی صخره های موجود در سطح سیارك بنو و اندازه گیری ابعاد و موقعیت آنها و در نهایت انتقال این اطلاعات به ناسا نقشه ای دقیق از سطح بنو تهیه كردند.
تعداد كل افراد مشاركت كننده در این طرح موسوم به CosmoQuest برابر با ۳۵۰۰ نفر بود كه هر كدام از آنها حداقل ده عكس را بررسی كردند. افزودن اطلاعات به هر عكس در این طرح بطور متوسط ۴۵ دقیقه زمان برد. البته ۲۳ نفر با بررسی ۵۰۰ عكس ركورد شكن شدند. با مشخص شدن محل فرود فضاپیمای ناسا پرتاب آن به سمت بنو در آگوست سال ۲۰۲۰ انجام می شود.


منبع:

1398/10/10
12:49:54
5.0 / 5
4327
تگهای خبر: دیجیتال , علمی , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است