نخستین نیروگاه خورشیدی متحرک خطوط ریلی جهان روشن شد

نخستین نیروگاه خورشیدی متحرک خطوط ریلی جهان روشن شد

دانشگاه فارسی: نخستین نیروگاه خورشیدی متحرک جهان در خطوط ریلی فعال کشور سوئیس با خروجی ۱۶ مگاوات ساعت شروع به فعالیت نموده است.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، یک شرکت سوئیسی معروف به سان ویز(Sun-Ways) نصب صفحات خورشیدی قابل جابجایی را در یک خط آهن عملیاتی در غرب سوئیس راه اندازی کرده است که شامل ۴۸ ماژول فتوولتائیک با توان هر کدام ۳۸۵ وات است که بعنوان نخستین آرایه خورشیدی نصب شده روی ریل در جهان طراحی شده است.
به نقل از آی ای، انتظار می رود این تاسیسات ۱۸ کیلوواتی سالانه ۱۶ مگاوات ساعت برق تولید نماید و برق شبکه عمومی واقع در ۵۰۰ متری این مکان را تأمین کند و قطارهای مسافری مقرر است از ۲۸ آوریل از روی آن آغاز به حرکت کنند.

تحویل سالانه ۱۶ مگاوات ساعت برق به شبکه عمومی

اداره حمل و نقل فدرال سوئیس، این نیروگاه خورشیدی قابل جابجایی را در اکتبر ۲۰۲۴ تأیید کرد، بعد از آن یک مجموعه آزمایشات و تحلیل و بررسی های مورد نیاز انجام شد و تمام مجوزهای لازم دریافت شد.
شرکت «سان ویز» می خواهد در سه سال آینده آزمایشات خویش را با تمرکز بر پوشش های پنل، کثیفی و تاثیر این سیستم بر زیرساخت های ریلی ادامه دهد و هدف آن بررسی ایمنی بلند مدت قطارهای عملیاتی بر روی یک آرایه خورشیدی روی ریل است.
یک تیم تحقیقاتی بین المللی اخیراً یک ارزیابی فنی و اقتصادی برای ارزیابی قابلیت نصب سیستم های خورشیدی در بین یا در کنار خطوط راه آهن برای کاربردهای روستایی انجام داده است. یافته های آنها نشان داده است که با وجود تردیدهای مکرر، چنین پروژه هایی نه تنها از نظر فنی امکانپذیر هستند، بلکه می توانند پتانسیل تجاری نیرومندی را هم عرضه کنند.
با این وجود، منتقدان دو نگرانی عمده را برجسته کرده اند که می تواند عملکرد پنل های خورشیدی نصب شده بر یا نزدیک خطوط راه آهن را محدود کند و آن، نشستن خاک و گرد و غبار و فشار مکانیکی شدید ناشی از عبور قطار از روی آنهاست. هر دو عامل، پتانسیل کاهش قابل توجه بازده انرژی و کوتاه شدن طول عمر کلی سیستم را دارند که سوالاتی را در مورد دوام طولانی مدت چنین تاسیساتی بوجود می آورد.

ساخت قطارهای تقریبا خودکفا با پنل های خورشیدی روی ریل

به قول این شرکت، این سیستم با افزایش پشتیبانی از نصب پنل ها در خطوط راه آهن، پتانسیل بسیار زیادی دارد.
جوزف اسکودری(Joseph Scuderi)، بنیان گذار و مدیر «سان ویز» می گوید: در درازمدت، تولید انرژی بین ریل ها و وارد کردن آن به صورت مستقیم به جریان کششی قطارها را درنظر می گیریم و آنها را تقریبا ۱۰۰ درصد خودکفا می نماییم. در طول روز، قطارها حرکت می کنند در حالیکه پنل ها برق تولید می کنند.
این شرکت با استفاده از یک قطار تخصصی، عملیات نصب صفحات خورشید روی ریل ها را به شکل مکانیکی انجام می دهد. این قطار می تواند نزدیک به ۱۰۰۰ متر مربع صفحات خورشیدی را تنها در چند ساعت نصب کند که این فرایند را هم سریع و هم مقرون به صرفه می کند.
این پروژه در منطقه Buttes سوئیس، شامل ۱۰۰ متر خط ریلی تجهیز شده به ۴۸ صفحه خورشیدی است. اتصالات الکتریکی در این صفحات خورشید یکپارچه شده است و یک سیستم تمیز کردن برس استوانه ای در پایان قطارها، غبارروبی صفحات خورشیدی را تضمین می نماید.
«اسکودری» توسعه این مدل را در سطح جهانی قصد دارد و خاطرنشان می کند که اگر محدود به سوئیس باشد، ۵۰۰۰ کیلومتر راه آهن وجود دارد که به صورت بالقوه امکان نصب نزدیک به ۲.۵ میلیون صفحه خورشیدی را فراهم می آورد.
علاوه بر این، این استارتاپ سوئیسی با برنامه هایی برای هدف قرار دادن کشورهای آلمان، اتریش، ایتالیا، ایالات متحده و آسیا در سالهای آینده می خواهد دامنه فعالیت خویش را به فراتر از کوه های آلپ گسترش دهد.




منبع:

1404/02/07
13:17:17
5.0 / 5
20
تگهای خبر: پروژه , تولید , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور
پلت فرم یادگیری از راه دور که امکان تحصیل در رشته های مختلف را بصورت آنلاین فراهم می آورد

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است