سه گام برای ترویج نماز در مدارس تأکید بر حفظ آیه های کاربردی
به گزارش دانشگاه فارسی، وزیر آموزش وپرورش اظهار داشت: ما پای کار قرآن هستیم و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی نماییم.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، علیرضا کاظمی، در شصت و سومین جلسه کمیسیون تخصصی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور که با حضور جمعی از معاونین، مدیران ستادی و با حضور اعضاء حقیقی کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن در سالن جلسات این وزارتخانه انجام شد با تبریک ایام دهه فجر و اعیاد شعبان بیان کرد: دهه فجر برای ملت ایران سرنوشت ساز بوده است و امام راحل نیز با تلاش جهادی و با اتکا به مردم و ایمان به خدا؛ انقلاب بزرگی را در کشور رقم زدند تا ولایت قرآن و نماز احیا شود.
وزیر آموزش وپرورش با تکیه بر اینکه عزّت کشور با وحدت، انسجام و همدلی به دست می آید، اظهار داشت: از همین روست که ملت ایران با اتحاد و انسجام پای انقلاب و نظام ایستاده اند.
شاهد جوشش جدیدی در کمیسیون قرآن خواهیم بود
وی در ادامه به حضور مسیب زاده به عنوان دبیر کمیسیون قرآنی اشاره نمود و اظهار داشت: مسیب زاده در رأس این کمیسیون به عنوان شخصیت حقیقی و مستقل به سبب تعاملات مؤثر و ارزشمند، سبب جوشش جدیدی در این کمیسیون خواهد شد. معتقدم که این دوره کمیسیون قرآنی، متفاوت از سایر دوره ها خواهد شد و اتفاقات خوبی روی خواهد داد.
کاظمی به دو ماموریت آموزش وپرورش در دوره ی جدید اشاره نمود و اضافه کرد: آموزش وپرورش دو ماموریت کلان دارد که اولی، توانمندسازی علمی نوجوانان و جوانان است که در این زمینه به توانمندهای علمی بی نظیری در سطح کشور و جهانی رسیده اند.
تلاش معلمان دلسوز سبب رشد و ترقی پله های علمی دانش آموزان شده است
وی اضافه کرد: تلاش معلمان دلسوز و دغدغه مند سبب رشد پله های ترقی علمی دانش آموزان است و همه این موفقیت ها دستاوردهای نظام آموزش وپرورش کشور است.
کاظمی بر ضرورت رشد سواد عمومی نیز تاکید کرد و اظهار داشت: در کنار این اقدامات، ماموریت انتقال باورها، ارزش ها، مهارت های ضروری جهت یک زندگی متعالی و آشنایی با نماز و تقویت هویت ملی و دینی نیز در دستور کار ماست.
اقدامات عملیاتی در عرصه نماز
وزیر آموزش وپرورش اضافه کرد: در بخش دوم ماموریت نظام تعلیم و تربیت، حوزه نماز و قرآن مهم ترین اقدام ماست. در عرصه نماز در سه بخش اقدامات عملیاتی در حال انجام می باشد. اولی اقامه نماز در مدارس است حتی در مدرسه ای که یک دانش آموز دارد، نماز برپا خواهد شود. دومی توسعه ترویج کارهای در رابطه با نماز است و سومی توسعه و ترویج معرفت نماز است.
وزیر آموزش وپرورش اضافه کرد: تبیین فلسفه و چرایی نماز، معرفت به نماز در زندگی مادی و معنوی، آموزش دانش و مهارت های ضروری جهت معلمان و مربیان پرچم دار نماز از دیگر اقدامات در حال انجام می باشد.
همه دانش آموزان باید مهارت روخوانی درست قرآن و اقامه نماز را کسب کنند
وی تاکید کرد: قرآن مکمل نماز است بدین جهت در رویکرد جدید باید به شکلی هدف گذاری نماییم که همه دانش آموزان قبل از خروج از نظام تعلیم و تربیت مجهز به مهارت روخوانی درست قرآن و اقامه نماز باشند.
کاظمی با تکیه بر اینکه در این زمینه نیازمند تحلیل دقیق میدانی از وضعیت عمومی آموزش قرآن هستیم، اظهار داشت: باید پژوهشی و میدانی به تفکیک سن و جنس و دوره تحصیلی و سایر مؤلفه ها در این زمینه صورت بگیرد تا بدانیم که با چه وضعیتی دراین خصوص مواجه هستیم..
تأکید بر حفظ آیه های کاربردی در مدارس
ی بر رویکرد حفظ آیه های کاربردی در مدارس تاکید کرد و اضافه کرد: رویکرد ما در حفظ؛ مبتنی بر کاربرد آیه هاست و در پی شناسایی و کشف و پرورش استعدادهای قرآنی در مدارس هستیم.
شناسایی استعدادهای قرآنی با بوجودآوردن مدرسه ویژه قرآن در هر منطقه آموزشی
وزیر آموزش وپرورش با اشاره به اینکه آموزش وپرورش باید در این زمینه سازمان یافته وارد شود، اضافه کرد: نیازمندیم در هر منطقه یک مدرسه ویژه قرآن داشته باشیم که این مدرسه استعدادهای قرآنی را شناسایی و برنامه ریزی کند.
ما پای کار قرآن هستیم
کاظمی با تکیه بر اینکه ما پای کار قرآن هستیم و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی نماییم، اشاره کرد: باید کارگروه های توسعه آموزش عمومی قرآن در استانها و در تمام دستگاه اجرائی تشکیل گردد. ضروریست آموزش عمومی قرآن در بین تمامی افراد بسط و نشر داده شود.
تدوین محتوای آموزش قرآن با جذابیت های لازم در مقطع پیش دبستانی
وی بر تدوین محتوای آموزش قرآن با جذابیت های ضروری جهت مقطع پیش دبستانی تاکید کرد و اظهار داشت: دراین خصوص باید با تدبیر و همت لازم اقدامات بهادار ای صورت گیرد.
تدوین طرحی در دانشگاه فرهنگیان برای تربیت مدرس قرآن از میان دانشجویان
کاظمی اظهار داشت: دانشگاه فرهنگیان مکلف است طرحی تهیه نماید که برمبنای آن به نسبت استان، دانشجویان دوره های آموزش تخصصی تدریس قرآن مسلط به قرائت و تجوید را فراگرفته و درصدی از آنها به تدریس در این زمینه مشغول شوند. اگر در این دانشگاه، مدرس قرآن، تربیت شود کل کشور بی نیاز می شود.
وزیر آموزش وپرورش زیر ساخت توسعه فرهنگ قرآن را روخوانی و روان خوانی دانست و اظهار داشت: باید سواد عمومی قرآن را در سطح عمومی ارتقا دهیم و خاستگاه این اقدام در آموزش وپرورش است البته به این معنا نیست که باقی دستگاهها از انجام این ماموریت غافل شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب