تولید آب سالم با کمک هوش مصنوعی

تولید آب سالم با کمک هوش مصنوعی

دانشگاه فارسی: دانشگاه فارسی: توسعه فناوری هوش مصنوعی که غلظت یون آب را پیش بینی کند، می تواند کمک بزرگی برای سنجش کیفیت آب در مقیاس بزرگ باشد و به بهبود رفاه اجتماعی کمک نماید.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، حدود ۲.۲ میلیارد نفر یعنی بالاتر از یک چهارم جمعیت جهان به آب شرب سالم و مدیریت شده دسترسی ندارند و حدود نیمی از جمعیت جهان در بعضی از مقاطع سال با کمبود شدید آب روبه رو هستند.
به نقل از نیوز وایز، به منظور غلبه بر این کمبودها، هزینه های اجتماعی و اقتصادی هنگفتی برای روش های استفاده از منابع آب جایگزین مانند استفاده از آب باران و نمک زدایی آب دریا صرف می شود. علاوه بر این، سیستم های توزیع متمرکز آب با مضراتی همراه هستند؛ همچون این که قادر به پاسخ گویی فوری به تغییرات تقاضای آب نیستند.
باتوجه به چنین مشکلاتی، علاقه فزاینده ای به فناوری های غیر متمرکز تولید آب وجود دارد. فناوری های غیر متمرکز، فناوری های مبتنی بر الکتروشیمی مانند وایونش خازنی و وایونش الکترود باتری هستند که به سادگی به کار گرفته می شوند. با این وجود، سنسورهای اندازه گیری کیفیت آب که در فناوری های مبتنی بر الکتروشیمی استفاده می شوند، یون های منفرد موجود در آب را ردیابی نمی کنند و محدودیت هایی در درک شرایط کیفیت آب با بهره گیری از رسانایی الکتریکی دارند.
گروه پژوهشی دکتر «سون مون»(Son Moon) از مرکز تحقیقات چرخه منابع آب «موسسه علم و فناوری کره جنوبی»(KIST) با همکاری گروه پروفسور «بائک سانگ سو»(Baek Sang-Soo) از «دانشگاه یئونگنام»(Yeongnam University)، فناوری جدیدی را ابداع نموده اند که از هوش مصنوعی مبتنی بر داده برای پیش بینی دقیق غلظت یون ها در آب طی فرآیندهای تصفیه الکتروشیمیایی آب استفاده می نماید.
محققان در آزمایش ها دریافتند که برای بهبود دقت پیش بینی ها لازم است هر ۲۰ تا ۸۰ ثانیه بروزرسانی هایی صورت گیرد. این بدان معناست که برای اعمال این تکنیک در شبکه های ردیابی یون های خاص باید کیفیت آب در هر دقیقه بررسی شود تا مدل اولیه آموزش ببیند.
مدل مورد استفاده در این پژوهش نسبت به مدلهای پیچیده یادگیری عمیق مقرون به صرفه تر است و برای آموزش به منابع محاسباتی بالاتر از ۱۰۰ برابر کمتر نیاز دارد.
دکتر مون اظهار داشت: اهمیت این پژوهش فقط توسعه یک مدل هوش مصنوعی جدید نیست، بلکه کاربرد آن در سیستم ملی مدیریت کیفیت آب است. با استفاده از این فنآوری می توان غلظت یون ها را با دقت بیشتری تحت کنترل قرار داد و به بهبود دسترسی به آب کمک کرد.
این پژوهش در مجله «Water Research» به چاپ رسید.




منبع:

1403/07/02
15:09:17
5.0 / 5
241
تگهای خبر: آموزش , تولید , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است