راهکار فناورانه محققان برای کاهش جریان نشتی در مبدل های فتوولتائیک
به گزارش دانشگاه فارسی، محققان دانشگاه تهران در چارچوب تحقیقات یک رساله دکتری موفق به کاهش جریان نشتی در مبدل متصل به شبکه پل متوالی در کاربرد فتوولتائیک با استفاده از یک اینورتر چندسطحی پل متوالی شدند.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، مسعود شهاب الدینی پاریزی، دانش آموخته دکتری تخصصی ماشین های الکتریکی و الکترونیک قدرت از دانشگاه تهران که این طرح را با عنوان «کاهش جریان نشتی در مبدل متصل به شبکه پل متوالی در کاربرد فتوولتائیک» و در چارچوب رساله دکتری خود با راهنمایی حسین ایمان عینی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران به انجام رسانده است، اظهار داشت: ساختارهای با ترانسفورماتور فرکانس بالا شامل چندین مرحله تبدیل توان هستند که این مورد خود سبب کاهش بازدهی و افزایش قیمت سیستم ها می شود. همینطور استفاده از ترانسفورماتور فرکانس پایین هم منجر به حجیم شدن سیستم شده و علاوه بر بالا بردن هزینه و کاهش بازده، نصب سیستم را هم مشکل ساز می کند؛ ازاین رو حذف ترانسفورماتور می تواند گزینه مناسبی برای سیستم های فتوولتائیک باشد.
وی ادامه داد: انتقال انرژی با بازدهی بالا، مهم ترین مسئله در طراحی سیستم های فتوولتائیک به حساب می آید و یکی از علل آن هم بازدهی نسبتاً کم ماژول های خورشیدی است؛ ازاین رو حداقل کردن مراحل تبدیل توان در سیستم پردازشگر توان فتوولتائیک می تواند یک چاره کاملا منطقی باشد.
این پژوهشگر در ادامه بیان نمود: در این رابطه نخستین اقدامی که به ذهن می رسد، حذف ترانسفورماتور فرکانس پایین سمت شبکه است. وجود این ترانسفورماتور باآنکه کار مجزاسازی و تطبیق ولتاژ را برای ما مهیا می کند، ولی در مقابل هزینه و وزن زیادی را به سیستم اعمال می کند. به همین دلیل، در این طرح، استفاده از یک اینورتر چندسطحی پل متوالی پیشنهاد شده است که در کاربرد فتوولتائیک استفاده می شود و نمونه آزمایشگاهی آن باید ساخته شود.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، شهاب الدینی افزود: از خصوصیت های این پردازشگر توان، میتوان به مواردی نظیر بازده بالا، حجم و وزن پایین، هزینه کمتر و برداشت انرژی بیشتر نسبت به سایر آرایش های معمول اشاره نمود که عملاً مشکلات را رفع و به مدیریت هزینه ها هم کمک می نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب