رییس پارك علم و فناوری دانشگاه تهران:

پایان نامه های دارای قابلیت تجاری سازی حمایت می شوند

پایان نامه های دارای قابلیت تجاری سازی حمایت می شوند

به گزارش دانشگاه فارسی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: بر طبق طرح جامع پژوهش فناوری از پایان نامه ها و رساله هایی که قابلیت ایجاد شرکت و تجاری سازی داشته باشند، حمایت می شوند.


مهدی فکورثقیه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره اهداف و برنامه پارک علم و فناوری این دانشگاه گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران باتوجه به اینکه از قدیمی ترین پارک های دانشگاهی است یکی از کامل ترین پارک ها است بدین سبب برنامه امسال ما این است که با کمک مراکز رشد و نوآوری و توسعه شرکت های فناور از ظرفیت دانشگاه برای تحقق شعار سال استفاده نمائیم.
وی اضافه کرد: با تهیه و ارائه طرح جامع پژوهش فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به پایان نامه ها و رساله هایی که قابلیت ایجاد شرکت و تجاری سازی داشته باشند کمک های ویژه جهت راه اندازی شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی ارائه می شود.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از دانشجویان دعوت کرد که علاوه بر دفاع از پایان نامه هاهی خود که برای گرفتن مدرک انجام می دهند با پیوست های فناوری که در پروپزال پایان نامه ها و رساله های خود ارائه می کنند در پارک علم و فناوری این دانشگاه نیز ایده خودرا ارائه و از آن دفاع کنند.
فکورثقیه تصریح کرد: دانشجویان در صورت قبولی در دفاع از پایان نامه و رساله خود وارد نواحی و مناطق و قسمت هایی که برای پرورش ایده های حاصل از پایان نامه ها و رساله ها در نظر گرفته شده است، می شوند، بدین سبب یکی از اصلی ترین برنامه های این پارک رصد پایان نامه ها و رساله هایی است که قابلیت تجاری سازی دارند.
وی اشاره کرد: این پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به لحاظ دارا بودن شرکتها و دانش و محصولات تولیدی یک پارک برجسته و برتر است، در سال قبل باتوجه به مشکلات بودجه ای برنامه ها و اهداف مدنظر بصورت کامل محقق نشد.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: هم اکنون در این پارک شرکت هایی فعالیت می نمایند که محصولات بسیار خوبی را ارائه می دهند اما نیاز به پشتیبانی از ایده های آنها است که باتوجه به مضیقه بودجه ای تا حالا نتوانسته ایم به تعهداتی که برای پشتیبانی از ایده های نوآورانه داشتند، عمل نماییم که امیدواریم امسال با توجه شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین که توجه ویژه ای به موضوع کارآفرینی و اشتغال زایی دارد، این امر محقق شود.


فکورثقیه درباره صادارت محصولات شرکت های دانش بنیان این پارک هم اشاره کرد: ما چند شرکت داریم که می توانیم تعاملات مالی آنها را برقرار نماییم اما تا برقراری این ارتباط فعلا به آنها اعلام کردیم که از ظرفیت پارک فناوری پردیس استفاده کنند بدین سبب باید برای این مساله چاره ای پیدا شود.
وی درباره اینکه محصولات تولیدی باید صادرات محور باشند، اظهار داشت: در ایران پردیس های علم و فناوری مختلفی مانند البرز، ارس و کیش فعالیت می نمایند که موجودیت آنها بین المللی است و کار آنها به لحاظ آموزشی و پژوهشی این است که با دانشگاه های خارج کشور ارتباط برقرار کنند و به همین دلیل بدنبال این هستیم که از این طریق برای موضوع صادرات برنامه ریزی نماییم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درباره برگزاری تورهای فناوری هم اظهار داشت: برگزای این تورها برای فعالان دانش بنیان و دانشجویان بسیار مفیدست و من دعوت می کنم که دانشگاه تهران را در اولویت بازدید خود بگذارند و از آن دیدن کنند چونکه از نزدیک در جریان فعالیت آنها قرار می گیرند.
فکورثقیه بار دیگر چالش اصلی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را کمبود فضا و بودجه اعلام نمود و اظهار داشت: در تهران خیلی دشوار است که بتوانید به مجموعه پارک فضای مورد نیاز را اضافه کنید و از جانب دیگر موضوع بودجه است که امیدواریم امسال برطرف شود.
وی درمورد حمایت دولت از پارک های علم و فناوری هم اشاره کرد: درخواست ما این است که دولت حمایت بیشتری از پارک های علم و فناوری داشته باشد تا بتوانیم برنامه های خودرا بطور کامل محقق نماییم.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از خبرگزاری ایرنا، پارک های علم و فناوری در سراسر دنیا با هدف کلی توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور تشکیل می شوند و باتوجه به وضعیت محیطی و سیاستگذاری های کلان در سطح داخلی و خارجی این پارک ها، چشم اندازها و ماموریت های متفاوتی را دنبال می کنند.
پارک های علم و فناوری دارای مکانیسم های زیرساختی مهمی هستند که موجب انتقال یافته های تحقیقات دانشگاهی و تولید دانش مضاعف شده، در نهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقه ای می شوند.
این مهم به شکل گسترده ای در کشورهای مختلف بعنوان یک اصل به رسمیت شناخته شده است. در خیلی از موارد، پارک های فناوری سبب ایجاد شغل، رشد درآمد و درگیر شدن در صنایع دارای رشد می شوند. از طرفی، پارک های فناوری و مراکز رشد برای تجزیه و تحلیل در سطح ملی یا محلی در زنجیره ارزش کارآفرینی، مراکز مهمی به شمار می آیند.
پارک های علم و فناوری به طور معمول توسط دانشگاه ها در فضایی مناسب در نزدیکی دانشگاه ها راه اندازی و همکاری متقابلی بین صاحبان صنایع مستقر در پارک و دانشگاه به وجود می آید.
طبق نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری تمامی استانها باید نسبت به تأسیس پارک فناوری مجهز اقدام نمایند.


منبع:

1401/01/26
15:14:28
5.0 / 5
483
تگهای خبر: آموزش , آموزشی و پژوهشی , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است