رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد:

عمر بالای ۲۰ سال ۵۰ درصد از خوابگاه های ملكی دانشگاه ها

عمر بالای ۲۰ سال ۵۰ درصد از خوابگاه های ملكی دانشگاه ها

رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: بیشتر از ۵۰ درصد خوابگاه های ملكی دانشگاه ها در سرتاسر كشور عمر بالای ۲۰ سال دارند و فرسوده و از رده خارج شدن آنها جدی است.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، مجتبی صدیقی بامداد امروز در نشست خیرین آموزش عالی کشور که با حضور وزیر علوم برگزار شد، اظهار داشت: خوابگاه یک لزوم است برای آنکه عدالت آموزشی در کشور حاکم شود و هر دانشجو با هر توانایی بتواند در هر نقطه از کشور، محل تحصیل خویش را انتخاب نماید و لزوم عدالت آموزش عالی این است که هیچ دانشجویی به علت مشکلات رفاهی و سرپناه، از انتخاب دانشگاه خوب کشور محروم نشود.
وی افزود: دانشجویی که استعداد دارد باید امکان خوابگاه و سرپناه را داشته باشد.
رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: تلاشهای خوبی در آموزش عالی کشور و وزارت علوم برای افزایش ظرفیت خوابگاه و ارتقای سطح آنها انجام شده است. عملکرد هفت ساله آموزش عالی اخیر نشان می دهد، یکی از دغدغه های اصلی آن خوابگاه و اسکان دانشجویان است.
صدیقی اظهار نمود: در این سال ها هم سطح خوابگاه ها ارتقا یافته و هم به ظرفیت آنها اضافه شده است. ارتقای سطح خوابگاه ها از سال ۹۳ آغاز شد، خوابگاه ها شناسایی شدند، پارامترهایی برای آن مشخص شد و از رتبه ۱ تا ۵ شناسایی شدند که رتبه یک، رتبه خیلی خوب و رتبه ۵، رتبه خوابگاه با شرایط نامطلوب است و باید به آن توجه گردد.
وی با اشاره به ارتقای خوابگاه ها اظهار داشت: خوابگاه های رتبه ۴ و ۵ باید ارتقا یابند ولی همیشه دو عامل سبب شده که ما در این حوزه عقب بیفتیم؛ اول فرسودگی ساختمان های خوابگاه است که بیشتر از ۵۰ درصد خوابگاه های ملکی، عمر بالای ۲۰ سال دارند، فرسوده و از رده خارج شده اند و عامل دوم، استفاده بیشتر از ظرفیت و تراکم خوابگاه ها است؛ حتی خوابگاه هایی که تا حدودی ارتقا می یافتند، به علت این دو عامل ممکن بود مجدداً به رتبه پایین تر تنزل کنند.
به گفته صدیقی، صندوق رفاه دانشجویان طی چهار سال قبل ۲۰۹ میلیارد تومان صرف تعمیر، تجهیز و ارتقای خوابگاه ها شده. البته مسئولیت اول صندوق، عرضه وام به دانشجویان است و سپس کمک به اسکان دانشجویان است. عدم تخصیص کامل منابع صندوق هم سبب شده تا اندازه ای مشکلات آن مضاعف شود. با عنایت به شرایط فعلی و عدم حضور دانشجویان، پرداخت اجاره بها از آنها در این نیمسال را نداریم. پرداخت اقساط قبلی آنها را هم به علت مشکلات اقتصادی عقب انداخته ایم و این سبب شده که صندوق با شرایط سخت تری روبرو شود.
وی بیان نمود: بر این اساس دو انتخاب روبروی ما و خیرین است؛ اول ساخت خوابگاه های جدید است. اینکه دانشگاه زمینی را برای ساخت خوابگاه معرفی و از بانک تسهیلات دریافت کند. صندوق رفاه دانشجویان هم در سود این تسهیلات به دانشگاه ها کمک خواهد نمود. این مورد در حال پیگیری است و تابحال هم حدود ۲۸ دانشگاه درخواست خویش را عرضه کرده اند که با آن موافقت شده و مقرر است از بانک وام گرفته و مبادرت به ساخت خوابگاه کنند البته این اقدام زمانبر است.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: برنامه دوم ما به روز و قابل قبول کردن ساختمان های موجود با منابع کمتر است که زمان کمتری را هم به خود اختصاص می دهد. اینکه خوابگاه هایی که شرایط نامطلوب دارند را به وضعیت مطلوب برسانیم.
صدیقی افزود: ۹۱۹ خوابگاه توسط صندوق رفاه دانشجویان ارتقاء و سطح بندی شده است که از این تعداد، ۵۹ خوابگاه رتبه ۵ دارند و اولویت اضطراری ما هستند. همه باید دست به دست دهیم تا سال جاری این خوابگاه ها ارتقاء یابد.
وی اظهار نمود: ۲۸۷ خوابگاه در رتبه ۴، ۱۴۶ خوابگاه در رتبه ۳، ۱۳۱ خوابگاه در رتبه ۲ و ۲۹۶ خوابگاه در رتبه ۱ است. دو میلیون و ۳۷۵ هزار مترمربع مساحت این خوابگاه ها است.
رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: با بررسی هایی که با دفتر عمرانی وزارت علوم انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که برای ارتقای این ۵۹ خوابگاه ۲۳۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و اولویت ما هم اکنون خوابگاه های رتبه ۵ است. برای ارتقای خوابگاه های رتبه ۴، ۷۳۸ میلیارد تومان نیاز داریم.
صدیقی اظهار داشت: شفافیت در هزینه کرد اعتباری که خیرین به خوابگاه ها اختصاص می دهند برای ما خیلی مهم می باشد بنابراین سامانه ای پیشبینی کرده ایم که بعد از آنکه خیر انتخاب می کند در کدام خوابگاه مشارکت خواهد داشت، می تواند گام به گام پیگیری کند که اعتباری اختصاص یافته در کجا هزینه شده است.

1399/04/04
11:54:49
5.0 / 5
2097
تگهای خبر: آموزش , تحصیل , دانشجو , دانشجویان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است