یک دستگاه نوری جدید برای شبیه سازی سیاه چاله و سفیدچاله

یک دستگاه نوری جدید برای شبیه سازی سیاه چاله و سفیدچاله

دانشگاه فارسی: گروهی از محققان انگلیسی یک دستگاه نوری جدید طراحی نموده اند که خاصیت های سیاه چاله و سفیدچاله را شبیه سازی می کند.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، در قلمرو نسبیت عام، سیاه چاله ها به علت توانایی خود در به دام انداختن نور و ماده با خم کردن فضا-زمان و ایجاد یک نقطه بدون بازگشت مشهور هستند. باآنکه سیاه چاله ها دانشمندان و عموم مردم را مجذوب خود کرده اند، اما یک مفهوم دیگر معروف به «سفیدچاله» بیشتر در حد نظریه باقیمانده است. تصور می شود که سفیدچاله معکوس سیاه چاله است و نور و ماده را به جای جذب کردن، بیرون می راند. حالا، گروهی از محققان انگلیسی یک دستگاه نوری جدید را با شباهت های جالب به هر دوی این پدیده های کیهانی گریزان طراحی نموده اند.
به نقل از فیز، این دستگاه بعنوان یک سیاه چاله نوری یا سفیدچاله نوری عمل می کند و بر پایه ای است که بعنوان «جذب کامل منسجم» امواج نور شناخته می شود. این دستگاه نوری بسته به قطبش می تواند نور را حدودا به صورت کامل جذب یا رد کند که مشابه رفتار یک سیاه چاله یا سفیدچاله گرانشی در فضاست.
این دستگاه با ایجاد یک موج از امواج نور کار می کند که تعامل با یک جاذب فوق نازک به جذب یا انتقال کامل برپایه قطبش نور می انجامد. به عبارت ساده، مانند یک جرم کیهانی رفتار می کند که یا نور را می بلعد یا آنرا دفع می کند.
«نینا وایدیا»(Nina Vaidya)، استاد «دانشگاه ساوت همپتون»(Soton) و از محققان این پروژه، اظهار داشت: پدیده های آسمانی بخصوص سیاه چاله ها تخیل و حس اکتشاف انسان را برای نسل ها مجذوب خود کرده اند. آنالوگ ها راه هایی برای دسترسی به فیزیک بخصوص اجرام دوردست مانند سیاه چاله ها هستند، چونکه چارچوب های ریاضی و جنبه های اصول فیزیک به روش های شگفت انگیزی در چندین سیستم تکرار می شوند.
آزمایش های اثبات مفهوم این گروه پژوهشی نشان می دهند این دستگاه نوری، امواج الکترومغناطیسی را بگونه ای تنظیم می کند که رفتار سیاه چاله های گرانشی و سفیدچاله ها را منعکس می کند. شبیه سازی ها عدم انعکاس دستگاه را برای آنالوگ سیاه چاله و تشکیل یک موج ایستاده به علت تداخل نور تابشی و بازتابی برای سفیدچاله نشان می دهند.
نتایج این پژوهش، اطلاعات و احتمالات شگفت انگیزی را برای تنظیم تعاملات بین نور و ماده آشکار می سازند و امکان دارد کاربردهای عملی گسترده ای را امکانپذیر کنند.
وایدیا اظهار داشت: دستگاه نوری ما را میتوان بعنوان یک آنالوگ برای مطالعه و کاوش فیزیک این پدیده های دوردست آسمانی بهره برد یا آنرا به منظور عرضه یک چارچوب عملی برای چندین کاربرد بالقوه از تطبیق امواج الکترومغناطیسی و تعاملات نور-ماده مانند آشکارسازی، تبدیل انرژی، استتار چندطیفی، فناوری های شناساگریزی و مواردی از این دست به کار برد.
این پژوهش در مجله «Advanced Photonics» به چاپ رسید.



1404/01/29
11:34:57
5.0 / 5
21
تگهای خبر: پروژه , پژوهشگر , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور
پلت فرم یادگیری از راه دور که امکان تحصیل در رشته های مختلف را بصورت آنلاین فراهم می آورد

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است