ویدئوی ناسا از دستاوردهای برنامه لندست در سال 2023
دانشگاه فارسی: برنامه «لندست»، طولانی ترین پروژه فعال برای تصویربرداری ماهواره ای از زمین است که داده های حیاتی را در مورد تغییرات زمین ارائه می دهد.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، «مرکز پروازهای فضایی گادرد»(GSFC) ناسا بتازگی یک ویدیو را منتشر نموده است که دستاوردهای سال ۲۰۲۳ برنامه «لندست»(Landsat) را برجسته می کند. در یک ماموریت مشترک بین ناسا و «سازمان زمین شناسی آمریکا»(USGS)، دوربین های ماهواره ای از زمان پرتاب ماهواره «لندست ۱» در ژوئیه ۱۹۷۲ به دور زمین می چرخند.
به نقل از پتاپیکسل، «لندست ۹» که تازه ترین ماموریت از برنامه لندست محسوب می شود، در سپتامبر ۲۰۲۱ شروع شد و از آن زمان، داده های حیاتی و بدون وقفه را از سطح زمین و تغییرات آن ارائه کرده است. یکی از اجزای اصلی ماموریت های لندست، نظارت بر تغییرات بلندمدت دما، الگوهای آب و هوا و جغرافیاست.
ناسا در این ویدیوی جدید، دهه ها پیشرفت و همین طور تغییرات رخ داده در مناطق مختلف را نشان می دهد؛ همچون تغییرات سطح «دریاچه آرال» از سال ۱۹۸۴ تا ۲۰۲۲، جنگل زدایی و گسترش شهرها در شهر نایپیداو کشور میانمار طی همین مدت و کم و زیاد شدن اندازه دریاچه های بسیاری در سرتاسر جهان.
لندست به نشان دادن کارهای انسانی در مقیاس کلان کمک می نماید و می تواند تغییرات شایان توجهی را در منظری پدید آورد که در غیر این صورت شاید مورد توجه قرار نگیرد. به عنوان مثال، بررسی افزایش تدریجی رسوب در رودخانه ها به سبب استخراج آبرفت می تواند در لحظه دشوار باشد اما پژوهشگران با بهره گیری از حدود ۴۰ سال داده های لندست می توانند فعالیت معدنی جهان و تأثیرات آنها را بر رودخانه ها ردیابی کنند.
این امر خصوصاً در مناطقی اهمیت دارد که ممکنست در آنها داده های قابل دسترسی در مورد فعالیت معدنی وجود نداشته باشد. هنگام بررسی داده های لندست، استخراج آبرفت نیز دیده می شود.
از آنجائیکه ماهواره های لندست دارای فناوری بهبودیافته تصویربرداری هستند و داده ها را در طول موج های وسیع تر ارائه می کنند، داده های غنی تر و سودمندتری را در دسترس دانشمندان و پژوهشگران قرار می دهند.
هر تغییر محیطی که در مقیاس بزرگ رخ می دهد، لزوما به سبب کارهای انسانی نیست. بدیهی است که تغییرات طبیعی سال به سال رخ می دهند. لندست می تواند بر این تغییرات نظارت کند.
لندست در کمک کردن به پژوهش های حیاتی پیرامون سطح آب در دریاچه های جهان نیز نقش اساسی داشته است. حدود ۲۵ درصد از جمعیت جهان به دریاچه هایی متکی هستند که از دست دادن آب را در ۳۰ سال قبل تجربه کرده اند.
ماهواره های لندست علاوه بر مشاهده کاهش سطح آب دریاچه ها، افزایش سطح آب دریاها را نیز مشاهده کرده اند که تأثیرات شگرفی را بر طیف گسترده ای از اکوسیستم های حساس و حیاتی مانند جزایر صخره ای، جنگل های مانگرو و مرداب های کشندی دارد.
برنامه لندست مقرر است بطور قابل توجهی با ماموریت «لندست نکست»(Landsat Next) گسترش یابد که در اواخر سال ۲۰۳۰ پرتاب خواهد شد. لندست نکست، دو تا سه برابر وضوح زمانی، مکانی و طیفی لندست ۹ را عرضه خواهد کرد.
منبع: دانشگاه فارسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب