تپش یک قلب کوچک روی یک تراشه
دانشگاه فارسی: دانشمندان موفق به توسعه یک مدل کوچک از قلب در لابراتوار شده اند که روی یک تراشه می تپد.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، شبیه سازی نسخه های کوچک شده اندام های انسان در لابراتوار ابزاری نوظهور در تحقیقات پزشکی است و پژوهشگران حالا یک مدل جدید از قلب را روی یک تراشه توسعه داده اند که تپش نیز دارد.
به نقل از اس ای، تیم سازنده این تراشه از مرکز پزشکی سدراس سینای(Cedars-Sinai) در لس آنجلس آمریکا می گوید که این تراشه نقش مهمی در آزمایش ایمنی درمان های سرطان دارد، برای اینکه مشخص شده است که در هنگام مبارزه با سلول های سرطانی خطر لطمه قلبی نیز وجود دارد.
این تراشه در ارتقایی قابل توجه نسبت به مدلهای قبلی، شامل بلوغ سلول هایی است که این تیم از سلول های بنیادی پرتوان القایی انسان(hiPSCs) به وجود آورده اند و توانایی آن در تپش بسیار شبیه به قلب انسان است و با سرعت ۶۰ تپش در دقیقه می تپد.
پژوهشگران در مقاله انتشار یافته خود نوشته اند: در نهایت، سیستم های مبتنی بر hiPSC مانند تراشه قلب ارائه شده در اینجا می توانند اتکا به مدلهای حیوانی را که بطور سنتی برای آزمایش سمیت قلبی داروهای پیش بالینی استفاده می شوند، کاهش دهند.
سیستم های مبتنی بر سلول های بنیادی پرتوان القایی انسان که قابلیت تبدیل به هر نوع سلولی را دارند، پیش از قرار گرفتن بر روی یک ماده سیلیکونی انعطاف پذیر به نام پلی دی متیل سیلوکسان(PDMS)، برای تبدیل شدن به سلول های قلب و سلول های عروق خونی مهندسی شدند.
بخش مهمی از طراحی تراشه قلب، دو کانال موازی آنست که سلول های قلب(کاردیومیوسیت ها) و سلول های عروق خونی(سلول های اندوتلیال) را قادر می سازد تا همانطور که در بدن انسان هستند، در صورتیکه هنوز به اندازه کافی نزدیک به هم در تعامل هستند، جدا نگه داشته شوند.
دانشمندان با شبیه سازی جریان خون و حرکات مکانیکی قلب در پاسخ به برخی درمان های دارویی می توانند مشکلات سمی احتمالی را که می تواند موجب آریتمی یا مرگ سلول های عضلانی شود، پیش بینی کنند.
پژوهشگران می گویند: پلت فرم تراشه قلبی که ما توسعه داده ایم، غربالگری عوامل شیمیایی بالقوه سمی برای قلب را بر روی چندین نوع سلول قلبی عروقی در یک مدل فیزیولوژیکی مرتبط امکان پذیر می کند.
این تراشه قلب برای چندین هفته کارایی خودرا حفظ کرد و فرصتی را برای تحقیقات طولانی مدت در مورد چگونگی تأثیر داروها و سایر عوامل محیطی بر قلب ارائه داد.
این تراشه علاوه بر کمک به تولید داروهای ایمن تر همین طور باید بتواند به دانشمندان درباره ی شناخت پیچیدگی های بیماری قلبی، چگونگی شروع و پیشرفت آن و نحوه درمان آن کمک نماید.
در سالهای اخیر، شاهد یک جریان پیوسته از پیشرفت ها در نحوه توسعه و تولید این تراشه ها بوده ایم که شبیه سازی های فوق العاده دقیقی از واکنش بخشهایی از بدن انسان در کوچک ترین مقیاس ها ارائه می کنند.
پژوهشگران می گویند: این نتایج نشان میدهد که تراشه های قلب را می توان برای غربالگری سمیت داروها بهره برد و می تواند سمیت های خاص نوع سلولی را در پاسخ به ترکیبات سمی برای قلب نشان دهد.
این پژوهش در مجله The Royal Society of Chemistry's Lab on a Chip انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب